PŠRD Delfin otjerao stolara, mehaničara i plastičara

U lučici obrtnici ne mogu pružati usluge (M.MIJOŠEK/Glas Istre)
U lučici obrtnici ne mogu pružati usluge (M.MIJOŠEK/Glas Istre)

"U luci posebne namjene-sportskoj luci Delfin 24. travnja proveden je inspekcijski nadzor kojim je utvrđeno da koncesionar PŠRD Delfin ne koristi luku u skladu s ugovorom o koncesiji. Utvrđene su, naime, nepravilnosti vezane za nedopušteno obavljanje gospodarskih djelatnosti u luci koje nisu dio koncesijskog ugovora te je doneseno rješenje o zabrani korištenja pomorskog dobra u dijelu koji nije u skladu s ugovorom o koncesiji. Rješenje je postalo pravomoćno nakon drugostupanjskog postupka nakon što je odbijena i žalba koncesionara", odgovor je Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture tri mjeseca nakon što su "pročešljali" lučicu te pronašli nepravilnosti. Zasmetalo im je, naime, što u lučici postoji stolar, mehaničar i plastičar za što koncesionar, tvrde iz ministarstva, nema dozvolu.

Lučka kapetanija Pula zbog toga je pokrenula i prekršajni postupak, a ministarstvo je zatražilo od koncesionara očitovanje o djelatnostima luke te potom naredilo koncesionaru otklanjanje svih zatečenih nepravilnosti te usklađivanje korištenja sportske luke sa Zakonom i Ugovorom o koncesiji. 

Kako ne bi došlo do oduzimanja koncesije, koncesionar je dužan postupiti sukladno uputi ministarstva, a nakon očitovanja o otklanjanju nepravilnosti, utvrditi će se to ponovnim inspekcijskim nadzorom, naveli su iz nadležnog ministarstva.

- Ono što je sigurno je da smo uklonili sve ono što nam je naloženo, a to je da nemamo više stolara, plastičara i mehaničara, veli nam je tajnik PŠRD-a Zoran Peruško, dodajući da su uklonjene i reklame koje su smetale inspektorima te da se nada da je to zasada sve. Nije mogao a da ne primijeti da je pomalo čudno što se ministarstvo odjednom zainteresiralo za lučicu Delfin, kada je to isto ministarstvo izdalo koncesiju na temelju postojećeg stanja prije četiri godine.

- U međuvremenu se u lučici ništa nije promijenilo što se tiče njezinog funkcioniranja stoga još više čudi odluka i nalozi ministarstva, veli nam Peruško. - Sve mi to pomalo sliči na onu staru "Zna se tko u selu krade kokoši", dodao je Peruško. (Nera SOFTIĆ/ Glas Istre)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter