Psovke, pipkanje i vampiri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Psovke, pipanje i filmska saga "Sumrak" obilježili su dodjelu nagrada MTV Movie održanu u nedjelju u Hollywoodu. Treci nastavak fantasticne vampirske melodrame, film "Pomrcina", osvojio je pet nagrada, ukljucujuci i onu za najbolji film.

Novi trijumf popularnog serijala razveselio je cijelu ekipu, posebno glavnoga glumca Roberta Pattinsona koji je prilikom preuzimanja nagrade za najboljeg glumca izjavio da joj se zaista nije nadao. Pomalo ocekivano, najboljom je glumicom proglašena njegova filmska i životna partnerica Kristen Stewart, a kao par nagradeni su i za najbolji filmski poljubac.

Iako su svi ocekivali da ce to proslaviti reprizom nagradenog poljupca, Pattinson je dobivanje nagrade proslavio tako da je otrcao u publiku i u usta poljubio glumackog kolegu Taylora Lautnera. Na pozornicu se vratio još jednom kako bi, zajedno s Bryceom Dallasom Howardom preuzeo priznanje za najbolju filmsku tucnjavu.

Mlada Chloe Grace Moretz osvojila je priznanje za najbolju zvijezdu u usponu, nagradu za najbolju komicnu izvedbu dobila je Emma Stone, dok je najboljim negativcem proglašen Tom Felton, mladi Britanac kojeg je proslavila uloga zlocestog Dracea Malfoya u serijalu o Harryju Potteru. Medu slavljenicima su se našli i glumica Ellen Page te popularni Kanadanin Justin Bieber.

Od samih nagrada mnogo su zanimljiviji bili skandali za koje su se pobrinuli Robert Pattinson i Reese Witherspoon te Mila Kunis i Justin Timberlake. Pattinson je opsovao u govoru o partnerici u filmu "Voda za slonove" Reese Witherspoon, a ona mu je uzvratila istom mjerom. Drugi se trenutak dogodio se dok su Mila Kunis i Justin Timberlake najavljivali najboljega glumca

.- Iako smo zajedno glumili u komediji "Friends With Benefits", Mila i ja nikad nismo bili u vezi. Imamo platonsku vezu, zato mogu uciniti ovo, rekao je Justin i uhvatio Milu za grudi. Ona je na to reagirala posegnuvši za njegovim medunožjem. Srecom, direktni je prijenos dodjele prikazan s kratkom odgodom pa je prostacenje i pipkanje holivudskih zvijezda uspješno cenzurirano. (I. KOCIJAN/Novi list)

Slavio "Montevideo, Bog te video"
Sinoc su, prvi put, dodijeljene i Gorki list MTV Movie Awards. Na svecanosti u kazalištu Madlenianum u Beogradu trijumfirao je film Dragana Bjelogrlica "Montevideo, Bog te video". Zahvaljujuci glasovima posjetitelja regionalnih MTV-jevih web-stranica, ponio je titulu Najbolji film u regiji, dok su Nina Jankovic i Miloš Bikovic izabrani za najbolju glumicu, odnosno glumca. Hrvatsku su predstavljali film "Šuma Summarum", Marija Škaricic, Lucija Šerbedžija i Leon Lucev. Program dodjele priznanja vodila je Ida Prester, a kao glazbeni gosti nastupili su Jinxi, Aleksandra Kovac, Bei the Fish, Karolina Goceva i ekipa glumaca iz srpskog filma "Tilva Roš".


Podijeli: Facebook Twiter