Psorijaza nije zarazna bolest

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Izložba nastala kao rezultat akcije "Život u mojoj koži" nakon Zagreba i Osijeka stigla je, zahvaljujuci velikom trudu Inke Marinic, glasnogovornice Društva psorijaticara Hrvatske, i do Pule, gdje je inaugurirana u galeriji Cvajner.

Bruno Krajcar, Daniel Nacinovic, Gabi iz grupe Nola, voditelji emisije "AT Klub", Franko Krajcar, Goran Roce, Tony Cetinski, Leona Paraminski, Tereza Kesovija, Ivana Rošcic, Gordan Kožulj i Nera Stipicevic samo su neke od poznatih osoba koje su svojim sudjelovanjem u akciji "Život u mojoj koži" pomogle oboljelima od psorijaze da se lakše nose s tom bolešcu te potaknule javnost na razumijevanje i prihvacenost.

Rukovoditeljica Odjela za kožne i spolne bolesti Opce bolnice Pula dr. Vesna Bercic objasnila je brojnoj okupljenoj publici što je to psorijaza isticuci da to nije zarazna bolest te da osobe oboljele od psorijaze zbog nerazumijevanja društva znaju upasti u depresiju.

- Cilj ove akcije je osvijestiti okolinu o ovoj bolesti. U Istri imamo izmedu sedam i osam tisuca oboljelih, no ne znamo tocan broj jer se neki niti ne javljaju lijecnicima, kazala je.

Poznate su osobe svojim fotografskim objektivima ovjekovjecili mladi pulski fotografi Valentina Kaic, Iva Finderle i Vili Paoletic, kao i zagrebacki fotograf Saša Šekoranja te su ih fotografirali s oboljelima. Ovu javnozdravstvenu akciju pokrenulo je Hrvatsko dermatovenerološko društvo, Referentni centar za psorijazu i Društvo psorijaticara Hrvatske.

Fotografije se mogu razgledati još u petak. (V. BEGIC)


Podijeli: Facebook Twiter