Psyja s vrha ljestvica skinuo 63-godišnji pjevač

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Južnokorejskog repera Psyja, čiji je posljednji video "Gentleman" po popularnosti na internetu krenuo putem njegovog prvog globalnog megahita "Gangnam Style", s vrha glazbenih ljestvica u njegovoj domovini potisnuo je 63-godišnji pjevač lakih melodija.

"Gangnam Style", koji drži rekord YouTubea s 1,5 milijardi prikaza, katapultirao je Južnokorejca sa sunčanim naočalama i kričavom odjećom među svjetske zvijezde i učinio ga najpoznatijim licem korejske pop glazbe.

No, Cho Yong-pil, prisutan od 1975. na korejskoj pop sceni sa svojom elektroničkom glazbom i baladama, preuzeo je prvo mjesto ljestvica s pjesmom "Bounce", po dnevnim i tjednim ljestvicama Navera, vodećeg južnokorejskog internetskog portala.

Obožavatelji su početkom tjedna u redovima čekali kako bi kupili "Hello", Choov prvi album u deset godina a na koncertu u utorak napunili stadion.

Choove pjesme zauzele su prvih deset mjesta na dnevnim ljestvicama i izgurale "Gentlemana" na 13. mjesto a na tjednim se listama Psy morao zadovoljiti drugim mjestom. Psy je novinarima rekao da za veterana korejskog popa osjeća isključivo poštovanje. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter