Psihijatar: Pistorius odgovoran za svoja djela

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Suđenje južnoafričkom paraolimpijskom šampionu Oscaru Pistoriusu, koji odgovara za ubojstvo svoje djevojke, nastavljeno je u ponedjeljak u Pretoriji nakon duge odgode zbog mentalne procjene koja je zaključila kako je u vrijeme nemilog događaja 2013. snosio punu kaznenu odgovornost.

"Pistorius nije imao mentalne ni tjelesne smetnje koje bi ga učinile kazneno neodgovornim za čin za koji ga se optužuje", zaključilo je četvero stručnjaka zaduženo za procjenu sportaša, po njihovu izvješću koji je pročitao tužitelj Gerrie Nel.

"Pistorius je bio u stanju procijeniti da je ono što čini vrlo loše", dodao je on, ističući da su troje psihijatara i jedan psiholog došli do istih zaključaka, iako izloženih u dva odvojena izvješća. Saslušanje je prekinuto 20. svibnja kako bi se sportašu omogućio pregled u psihijatrijskoj bolnici u Pretoriji i dobila nezavisna dijagnoza nakon što je obrana sugerirala da Pistorius boluje od općeg anksioznog poremećaja koji potječe iz djetinjstva, a koji je mogao pridonijeti njegovu fatalnom činu. Barry Roux, Pistoriusov odvjetnik, nije se neposredno izjasnio o zaključcima stručnjaka. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter