Psici oduzeti vlasniku traže udomitelje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Udruga Ruka šapi nedavno je udomila psa Rikija koji je dospio u medije jer mu je gazda sjekirom zadao nekoliko udaraca po glavi. On je spašen i sada ceka nove udomitelje.

Tijekom tog nadzora kod vlasnika je veterinarska inspektorica pronašla i štence u neodgovarajucim uvjetima i takoder ih oduzela vlasniku, a svi oni bili su dosad na lijecenju i skrbi u udruzi Ruka šapi.

Od predsjednice Svjetlane Prodanovic ovih smo dana primili apel u kojem moli ljude dobra srca - ako žele razigrane, zahvalne i vjerne ljubimce - da im se obrate jer su njihove mogucnosti zbrinjavanja životinja u ovom periodu došle do limita.

Naime, udruga nema azil, vec se životinje cuvaju u kucama i stanovima volontera. Prodanovic istice da su ovi štenci doista posebni i da ce biti vjerni prijatelji buducim udomiteljima.

-  Neva je, primjerice, snježnobijela. Zato i ima takvo ime. Cak su joj i trepavice bijele. Ona je najveca, ako se velikom može nazvati kujica od niti šest kilograma. Takoder je i najveca radoznalica medu ženkama, sve ju zanima i možemo reci da je šefica u našem malom triju.

Bambi je kao mala srna, plaha i još uvijek povucena. Teško ce prici i još uvijek provjerava je li situacija sigurna za izlazak iz skrovišta, njene omiljene kutije. Cesto ukrade punu zdjelicu hrane i bježi. Naravno, bježeci pola hrane prospe. Ima svega cetiri kilograma.

Lola je isto plaha i povucena, možda mrvicu manje od Bambi, ispricala nam je u dahu Prodanovic te ovom prilikom moli pomoc gradana pri udomljavanju.

- Nakon svega što su prošli želimo im naci najbolji moguci dom. Poceli su vjerovati da ljudske ruke ne postoje samo za udaranje nego i za maženje, da ljudski glas može biti nježan i topao, a ne samo grub i prijeteci, da mogu imati svoj krevetic, svoje zdjelice i svoje igracke.

Ne smijemo ih razocarati. Pocetak i veliki dio njihovog života bio je jako okrutan, ostatak mora biti prekrasan. Inspekcija je odradila svoj posao, mi se trudimo najviše što možemo, sad trebamo vašu pomoc. Ova divna bica se udomljavaju iskljucivo u stan ili kucu s dvorištem uz obavezan pristup kuci, istaknula je Prodanovic.

Svi koji žele udomiti štence mogu se javiti na broj telefona 091/391-45-61, a za udomljavanje odraslih pasa na 092/253-59-990.


Podijeli: Facebook Twiter