Psi zaklali 12 koza i ovaca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Ademu Ibrahimovicu nocas su psi zadavili dvanaest grla stoke, cetiri janjeta i dvije ovce te isto toliko jarica i koza. Copor je upao u njegove torove u šumi nedaleko Katura, odnosno trgovackog centra Mercator gdje se nalaze slicni objekti drugih gradana koji kucni proracun upotpunjavaju stocarenjem.

- Ja i prijatelj došli smo oko sedam i petnaest i u toru zatekli cetiri psa kako kolju ovce. To nisu lutalice jer imaju ogrlice, što znaci da su ih vlasnici pustili s lanca. Još devet ovaca je tako izgriženo da ne preostaje ništa drugo nego cekati da uginu, kazao nam je.

Dva zadavljena janjeta ostala su u toru, a ostala dva i ovce porazbacani su oko njega. Ozlijedene životinje ugibaju u hladu. Koze i jarici leže unutar tora, s tim da su psi odnijeli jedno mlado.

Ibrahimovic štetu zbog usmrcenih životinja cijeni na oko 15 tisuca kuna, ali ona ce s vremenom rasti, a u obzir treba uzeti i izgubljeni prinos janjadi, koju su ovce davale dvaput godišnje, cesto i po dva komada.

Od tog stada preostalo mu je još devet grla. Obnovio ga je pocetkom godine, nakon što se u prosincu dogodio pokolj na gotovo isti nacin. Tada je konacni zbir gubitka bio osamnaest ovaca i dva janjeta u ukupnoj vrijednosti od oko dvadeset tisuca kuna.

Osim nesavjesnih vlasnika pasa, Ibrahimovic krivi i one koji su u šumi izgradili hranilište za macke lutalice, kojima psi dolaze krasti hranu i tom prilikom nastane copor. Macke u šumi takoder stvaraju štetu jer napadaju pticja gnijezda. U Udruzi za zaštitu životinja Feniks kažu da hranilište nije njihovo jer macke hrane iskljucivo na asfaltu. (R. SELAN)


Podijeli: Facebook Twiter