Psi više nisu dobrodošli u medulinski kamp

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U autokampu Medulin odnedavno nije dopušteno šetati se sa psom, što je dosad obicavao raditi velik broj mještana, a za šetnju s kucnim ljubimcem u Medulinu znalo se potegnuti i iz Pule. Na tu nam se cinjenicu požalio citatelj Željko Savic.

- U nedjelju sam otišao u kamp s djecom i psom, koji je bio na povocu. Na ulazu me djelatnik sigurnosne službe upozorio da je psima zabranjen ulaz u kamp. Na recepciji sam dobio potvrdu te zabrane, ali sam saznao da je gostima kampa dozvoljeno da u njemu borave sa psima. Navodno su gosti koji imaju pse ograniceni na boravak u odredenom dijelu kampa. Smatram da je takva odluka nepravedna prema stanovnicima opcine Medulin jer svoje ljubimce ne smiju šetati kampom, dok stranci to rade bez ogranicenja, žali se Savic.

Zanimljivo je da u kampu uopce nema ploce koja bi vlasnike upozoravala da ne smiju ulaziti sa psima. Prošle godine slicnih zabrana nije bilo pa je ocito da se radi o novom režimu upravljanja kampom. Do direktorice grupe Arenaturistovih kampova Sonje Brocce-Nastic uspjeli smo doci, ali je prilikom prvog poziva rekla da ju nazovemo kasnije, potom je odbila poziv, a pri trecem pokušaju javila se na telefon, no nakon upita o psima spustila je slušalicu.

U Opcini Medulin saznajemo da u Državnom odvjetništvu provjeravaju je li odluka o spomenutoj zabrani u skladu sa zakonom. Arenaturist, naime, upravlja kampom koji se nalazi na zemljištu ciji je vlasnik Opcina.

- Neosporno je da ne mogu onemoguciti pristup pomorskom dobru, a u zadnjih nekoliko dana ucestale su primjedbe mještana na zabranu o šetnji sa psima. Kažu mi da ih uredno vode na povocu i da sa sobom nose vrecice da bi pokupili njihov izmet. Od korisnika ugostiteljskih objekata u kampu cuo sam da se onemogucava ulaz vozilima gostiju tih lokala. Nismo kontaktirali direktoricu, vec cekamo odgovor Državnog odvjetništva, kaže donacelnik Damir Demarin.

Da su psi u kampu jako osjetljiva stvar, upozorava Adriano Palman, direktor Ureda Kamping udruženja Hrvatske.

- Vjerojatno su u medulinskom kampu imali neugodnih iskustava i odlucili pribjeci zabrani. Sve je stvar poslovne politike kampa. U nekim kampovima nije dozvoljeno ni gostima da imaju sa sobom kucnog ljubimca. No, ako su gostima dozvoljeni, bilo bi logicno da tako bude i za šetace u kampu, zakljucuje Palman.


Podijeli: Facebook Twiter