Psi u Šišanu zaklali kokoši i kunice

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Nekoliko desetaka kokoši i gotovo deset kunica zaklala su u Šišanu dva psa mješanca koja su tijekom noci sa srijede na cetvrtak ušla u dvorišta dviju obitelji u Ulici Giuseppea Trombe u Šišanu. Psi su preskocili ogradu dvorišta obitelji Grbac i zaklali 54 kokoši i pijetla, a potom su krenuli u obližnje dvorište u vlasništvu Gianfranca Bibana i zaklali devet kunica.

Jedan od pasa je nakon obilnog obroka ostao spavati pored zaklanih kunica, a drugi je ostao zaglavljen u kavezu. Vlasnici pasa, 30-godišnjak s podrucja Ližnjana i 26-godišnjakinja iz Pule, koji ce prekršajno odgovarati zbog držanja životinja bez nadzora, obecali su oštecenima da ce im podmiriti štetu, koja ukupno iznosi oko šest tisuca kuna.

Biban nam je rekao da je nešto prije 5 sati cuo lajanje svog psa iza kuce i otišao pogledati što se vani dogada, no nije primijetio ništa posebno te se vratio u krevet. No, kada je supruga oko 6 sati izašla nahraniti psa, vidjela je da su kunici zaklani pa je pozvala supruga.

- Imao sam što vidjeti. Kunici su bili na tlu ispod kaveza, gotovo svi bili su razderani, a jedan od pasa je ležao pored njih. Po njegovoj reakciji, zakljucio sam da me nece ugristi pa sam ga uzeo i vezao nešto dalje od lešina. Dok sam pokušavao odgonetnuti kako je uopce pas ušao u kavez, buduci da je sa svih strana zatvoren i cak ni pantigane ne mogu uci, iznenadilo me kad sam vidio da je drugi pas u kavezu. Tada sam vidio da su psi skocili u kariolu, a onda probili dasku poda ispod kaveza. Slucaj smo prijavili policiji, koja je napravila ocevid. Nedugo kasnije susjed Grbac požalio se da mu je netko zaklao gotovo sve kokoši, kazao nam je Biban.

Kod Marije i Bruna Grpca razocaranje je bilo još vece jer je Marija, zadužena za brigu oko manjih životinja na imanju, došla nahraniti kokoši i ostale pernate životinje oko 6.30 sati i ugledala izgrižene lešine po cijelom vrtu. Šokirana, pozvala je supruga, koji je, primijetivši stope po dvorištu, pozvao prijatelja lovca, koji je odmah odgonetnuo da se radi o psima. U meduvremenu su saznali da su stradali i susjedovi kunici.

Marija nam je ispricala kakav je prizor zatekla u cetvrtak ujutro. U masakru je poštedeno desetak pataka i sedam kokoši.

- Došla sam do portuna i vidjela nekoliko kokoši na tlu, što mi je bilo cudno. Malo dalje ih je bilo još. Strašno. Gotovo sve su bile razbacane po dvorištu. Dan prije mi je dvorište bilo puno, a sada je gotovo prazno, kazala je Marija.

Bruno nam je kazao da su vlasnika pasa otkrili nakon što je veterinar preuzeo pse i putem cipova detektirao tko su im gazde. Higijenicar je pak preuzeo strvine. (Napisao i snimio Mateo SARDELIN)


Podijeli: Facebook Twiter