Psi na Kaštijunu hitno trebaju hranu

Psi na Kaštijunu su gladni (M. ANGELINI)
Psi na Kaštijunu su gladni (M. ANGELINI)

Marko Šteko, nekadašnji voditelj azila za napuštene pse na Kaštijunu, koji je sada, kako kaže, samo volonter koji skrbi o napuštenim psima, kaže da je nedavno posjetio azil i ostao šokiran onime što je ondje vidio

- Psi su gladni, puni buha i krpelja te kožnih bolesti. Nekada ih je bio 70-ak sada ih je oko 40, gdje su ostali, ne znam. Prešao sam preko ograde koja je zatvorena i vidio da psi nemaju hrane, vidio sam napadnutu i ozlijeđenu kuju, uginulog psića. Zato sam pozvao veterinarsku inspekciju da hitno ode onamo i napravi zapisnik i došao kod vas, rekao nam je Šteko.

Od veterinarske inspektorice Lovorke Tomičić doznajemo da su prijavu zaprimili i da je predmet u postupku.

Navode da su psi gladni i umiru danas smo pokušali provjeriti i kod nove predsjednice Udruge Snoopy Iris Puljić, no nismo je uspjeli dobiti. Napomenimo da su se nagađanja da su životinje gladne ove godine već pojavila. Tada je Puljić reagirala otvorenim pismom u kojem je navela da njihova udruga, nažalost, nije obuhvaćena gradskim proračunom, već su ovisni o donacijama i osobnim sredstvima.

No, prije svega 20-ak dana stigao je novi apel iz Snoopyja da su volonteri ove udruge "umorni" moliti pomoć te da psima u ovom skloništu kronično nedostaje hrane. Spomenuli su da se brinu za 40-ak odraslih pasa i 10-ak štenaca kojima je dnevno potrebno 30-ak kilograma hrane. Kako je najjeftinija opcija 80 kuna za 15 kilograma hrane, dnevno je potrebno oko 150-160 kuna, rekli su tada iz Snoopyja, uputivši još jedan poziv za pomoć. Pozvali su sve građane da posjete sklonište za napuštene pse na Kaštijunu jer su uvjereni da tada nikad više neće trebati moliti za hranu. (Borka PETROVIĆ)

VIŠE ČITAJTE U TISKANOM IZDANJU OD SRIJEDE.


Podijeli: Facebook Twiter