Psi na cekanju zbog krize

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Zbog trenutne financijske situacije pilot-projekt uredenja prve ogradene površine namijenjene šetanju i istrcavanju pasa u krugu Centra gradskih udruga Rojc odgoden je za iduce proracunsko razdoblje, doznajemo od gradskog procelnika za komunalni sustav i imovinu Damira Prhata. Prema njegovim rijecima, kljucno je riješiti pitanje parkiranja u krugu Rojca, za što je vec izradeno idejno rješenje.

"Prošlog tjedna održali smo sastanak s tajnikom Autokluba Pula-Rovinj Borisom Siljanom na kojem smo predstavili alternativne lokacije za HAK-ov poligon. Sada ocekujemo povratnu informaciju", kazao je Prhat ne otkrivajuci koja su to mjesta u zamjenu za parkiralište Rojca predložena.

Psi, koji su na brzinu istjerani iz parkova u centru grada a da im nije osigurana alternativna lokacija za trcanje, morat ce pak pricekati neka bolja vremena. Zelenu oazu izmedu zgrade Rojca i stambenih zgrada u Gajevoj ulici s elementima za vježbu i trening trebali su dobiti još prije godinu dana, ali niti nakon pozitivnog ocitovanja Gradskog poglavarstva u travnju ove godine realizacija nije pocela. Nagadanje da bi uredenje površine moglo poceti na jesen nakon rebalansa proracuna takoder nije ostvareno, pa je projekt naposljetku nestao u valu ekonomske krize iz kojega najverojatnije nece tako brzo isplivati.


Podijeli: Facebook Twiter