Psi do smrti izgladnjivani u podrumu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Božic nije svakome isti. Nekoliko desetaka pasa u neživotinjskim i neljudskim uvjetima docekuje jedan od navecih blagdana, a rijec kojom bi se njihov status mogao opisati je horor. Nekolicina uginulih, nekima urezani lanci u vrat, jedan napola pojeden, jer su svi izgladnjeli.

Gazda koji ocigledno ni prije nije prema svojim psima bio najobazriviji otišao je u bolnicu te su jadni štenci i psi završili u nenormalnim uvjetima i bez hrane. U srijedu poslijepodne nakon dojave u pomoc psima u zagrebackoj Harmici priskocili su volonteri udruge Šapica, koji su dio pasa udomili, dio prebacili u sklonište, no najmanje desetak pasa morali su ostaviti u podrumu derutne gradevine.

Ostavili su im dekice i hranu, ali je pitanje koliko ce to nesretnim psima pomoci. Postoji veci broj fotografija nesretnih životinja na linku koji cemo objaviti, uz upozorenje da je dio fotografija izuzetno uznemirujuci i definitvno nisu za svakoga. Link je na http://www.forum.hr/showthread.php?t=608067, a radi se o podforumu Plava šapa, specijaliziranom za spašavanje i udomljavanje životinja.

Kako bi pokušali pomoci što vecem broju nesretnih životinja, ekipa iz Šapice odlucila se preko medija pozvati ljude koje su na Božic spremni pokazati empatiju i ljudskost, zbog cega taj praznik, kada se sav konzumerizam stavi sa strane, zapravo i postoji. Tako, tko želi, može se javiti na kontakte udruge, poslati potrebne stvari (lijekovi, dekice, hrana) ili uplatiti neki prilog na njihov žiro-racun. (Danko RADALJAC/Novi list)

Šapica  - Udruga za zaštitu životinja, Zaprešic
Web: www.sapica.hr
E-mail: [email protected], [email protected]
Žiro-racun: 2484008-1103555954
Devizni racun: HR 4924840081103555954
Swift: RZBHHR2X
Kontakt telefoni: 098/521-803, Marina 091/798-5194


Podijeli: Facebook Twiter