Psi bez brnjice i povoca ugrizli muškarca i dijete

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Službenici policijskih postaja u Umagu i Poreču jučer su evidentirali dva slučaja držanja životinja bez nadzora.

Oko 15.40 sati u Riječkoj ulici u Umagu 50-godišnjakinja je šetala svog psa bez povoca i brnjice, kada je u jednom trenutku skočio i ugrizao za nogu 34-godišnjaka iz Umaga. Ozlijeđenom muškarcu pružena je pomoć u umaškoj hitnoj pomoći, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđen. Protiv vlasnice se zbog držanja psa bez nadzora podnosi optužni prijedlog.

Drugi slučaj napada psa dogodio je jučer oko 17.45 sati u Kadumima kraj Poreča kada je u blizini dječjeg igrališta pas, kojeg je bez brnjice i povoca šetala maloljetna hrvatska državljanka, ugrizao za nogu dijete. Ozlijeđenom djetetu pružena je pomoć u porečkoj hitnoj pomoći, gdje je utvrđeno da je lakše ozlijeđeno. Protiv vlasnice psa podnosi se optužni prijedlog.

Policijska uprava istarska apelira na građane da vode računa o svojim životinjama te da ih drže pod nadzorom. Osim što su dužni držati životinje u adekvatnom prostoru i osigurati im mogućnost kretanja, vlasnici su dužni poduzeti i određene mjere sigurnosti da njihovi ljubimci ne bi ugrožavali ljude i tuđe životinje.

Vlasnici pasa prilikom šetnje svojim ljubimcima moraju staviti brnjicu i povodac. (GI)    

 


Podijeli: Facebook Twiter