PSG upozorio Dinamo na dolazak huligana u Zagreb

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vodstvo francuskog nogometnog prvoligaša Paris Saint-Germaina upozorilo je hrvatske vlasti i čelnike Dinama da postoji velika mogućnost da u Zagreb na utakmicu Lige prvaka Dinamo - PSG doputuje stotinjak ekstremnih navijača pariškog kluba.

"Stotinjak ekstremnih navijača PSG-a planira doputovati u Zagreb premda naš klub ne organizira put navijačima. PSG iz sigurnosnih razloga ne prodaje nikakve ulaznice, no postoje naznake da će skupina huligana doputovati u Zagreb u vlastitom angažmanu," poručili su s Parka Prinčeva.

Tijekom posljednjeg gostovanja u Portu 50-tak navijača PSG-a nije pušteno na stadiona, a u gradu je zabilježeno nekoliko incidenata. Najprije je došlo do tučnjave navijača Porta i PSG, a potom i do tučnjave dviju frakcija pariškog kluba. Vodstvo PSG-a je koncem rujna objavilo kako neće organizirati putovanje svojim navijačima u Zagreb zbog sigurnosnih razloga. PSG se odlučio na ovaj potez nakon konzultacija s vodstvom Uefe, te hrvatskim vlastima. PSG je preporučio svojim navijačima da ne putuju u Zagreb niti u privatnom aranžmanu, niti da kupuju ulaznice u Hrvatskoj. Utakmica Dinamo - PSG na rasporedu je u srijedu 24. listopada na stadionu Maksimir.

Pariški klub je poznat po ekstremnim navijačima, a svakako najpoznatija skupina su Boulogne Boysi. PSG već godinama ima problema s huliganima zbog kojih je posljednjih godina platio više stotina tisuća eura kazne, te odigrao nekoliko utakmica pred praznim tribinama. Posljednjih godina u dva različita incidenta ubijena su dva navijača PSG-a. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter