PSG i Bayern osigurali osminu finala

Maškare u Buzetu (M. MIJOŠEK)
Maškare u Buzetu (M. MIJOŠEK)

Nogometaši PSG-a i Bayerna osigurali su plasman u osminu finala nakon susreta četvrtog kola Lige prvaka.

PSG je u Parizu deklasirao Anderlecht 5-0, dok je Bayern u Glasgowu pobijedio Celtic 2-1.

PSG je tako upisao četvrtu pobjedu uz razliku pogodaka 17-0. Pitanje pobjednika niti jednog trenutka nije bilo upitno. Nepoznanica je bila tek koliko će pogodaka PSG zabiti. Na koncu su Parižani zabili pet golova, a strijelci su bili Marco Veratti (30), Neymar (45+3) i Layvin Kurzawa (52, 73, 78).

U drugom susretu bilo je daleko neizvjesnije. Celtic se dobro držao, ali je pobjeda ipak pripala njemačkom prvaku. Kingsley Coman je u 22. minuti doveo Bavarce u vodstvo nakon pogreške domaće obrane, a izjednačio je Calum McGregor u 74. minuti. Samo tri minute kasnije Javi Martinez je vratio Bayern u vodstvo. Jozo Šimunović nije nastupio za Celtic koji je dobio samo jednu od zadnjih devet domaćih utakmica u LP.

Nakon četiri kola na ljestvici vodi francuski prvak sa 12 bodova ispred Bayerna (9), Celtica (3) i Anderlechta (0).

U skupini A Manchester United je pobijedio Benficu 2-0 i tako načinio veliki korak prema osmini finala. Domaćin je mogao do vodstva u 15. minuti, no Anthony Martial nije realizirao kazneni udarac, Mile Svilar je sjajnom reakcijom zaustavio njegov udarac. Svilar, koji je u prošlom kolu postao najmlađi vratar u povijesti Lige prvaka sa 18 godina, jednim mjesecom i 22 dana, se tako iskupio za pogrešku iz utakmice igrane na Luzu kada je United slavio 1-0.

'Crveni vragovi' su u posljednjim trenucima prvog dijela ipak stigli do vodstva. Nemanja Matić je pucao sa 25 metara, lopta je pogodila vratnicu i od Svilarovih leđa završila u mreži. Daley Blind je u 80. minuti razriješio dvojbe oko pitanja pobjednika realiziravši kazneni udarac za 2-0. ManU je ovom pobjedom produžio niz bez europskog poraza na Old Traffordu na 20 utakmica.

U drugom susretu CSKA je na gostovanju pobijedio Basel 2-1 vrativši se u život. Domaćin je poveo u 32. minuti golom Luce Zuffija, izjednačio je Alan Đagojev u 65. minuti, a potpuni preokret dogodio se u 79. minuti kada je Pontus Wernbloom doveo Ruse u vodstvo.

Na ljestvici vodi Manchester United sa 12 bodova, ispred Basela (6), moskovskog CSKA (6) i Benfice koja je na začelju bez bodova.

U skupini C Roma je u Rimu odigrala sjajno pobijedivši Chelsea 3-0. Roma je povela golom Stephana el Shaarawya već u 39. sekundi utakmice. Bio je to jedan od najbržih golova u elitnom natjecanju 'Starog kontinenta', ali daleko od rekorda Nizozemca Roya Makaaya koji je zabio nakon samo 10.02 sekunde za Bayern u utakmici osmine finala protiv Real Madrida igrane 2007. godine.

El Shaarawy je zabio i za 2-0 u 36. minuti iskoristivši pogrešku svog bivšeg suigrača Antonia Rudigera, a kada je Diego Perotti zabio za 3-0 u 63. minuti pitanje pobjednika je bilo razriješeno.

U drugom susretu Karabag je priredio još jedno iznenađenje odigravši u Madridu protiv Atletica 1-1, nakon što su u prošlom kolu odigrali 0-0.

Gosti su šokirali navijače Atletica u 40. minuti nakon što je Michel zabio nakon ubačaja iz kornera. Izjednačio je Thomas Partey u 56. minuti fantastičnim udarcem s više od 25 metara. Samo tri minute kasnije gosti su ostali s igračem manje nakon što je isključen Henrique, ali Atletico to nije iskoristio. Šime Vrsaljko nije nastupio za domaći sastav.

U skupini C nakon četiri kola vodi Roma (8) ispred Chelsea (7), Atletico Madrida (3) i Karabaga (2).

U skupini D obje utakmice su završile bez pobjednika. Olympiacos i Barcelona su odigrali 0-0, a Sporting i Juventus 1-1.

Barca je u Pireju dominirala, ali nije uspjela slomiti grčki zid. Ivan Rakitić je za Barcu igrao od 62. minute. Zanimljivo, Olympiacos je od 15 domaćih utakmica protiv španjolskih klubova samo dva puta poražen.

U drugom susretu također nije bilo pobjednika. Sporting je u Lisabonu poveo u 20. minuti golom Brune Cesara, a izjednačio je Gonzalo Higuain u 79. minuti. Sjajni argentinski napadač se mogao upisati među strijelce i u 69. minuti, no Rui Patricio je sjajno reagirao. Mario Mandžukić je igrao cijeli susret, dok se Marko Pjaca još nije posve oporavio.

Na ljestvici vodi Barca sa 10 bodova ispred Juventusa (7), Sportinga (4) i Olympiakosa (1). (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter