Pseći izmet na ulazu u dječji vrtić

Apel vlasnicima kućnih ljubimaca da počiste iza svojih ljubimaca
Apel vlasnicima kućnih ljubimaca da počiste iza svojih ljubimaca

Prošlog tjedna rano ujutro ispred vrata na ulazu u dvorište dječjeg vrtića Kaštanjer zatekli smo tri kupa sa životinjskim izmetom. Prolaznik koji je tuda prošao prije nas ugazio je na "mine" te ih "rastegnuo" duž ulice, odnosno kolnika oko vrtića. Nedvojbeno je da je izmet bio od psa, kojeg je vlasnik očito ostavio da slobodno luta ili je vlasnik nemaran pa nije počistio za psom tijekom ranojutarnje šetnje.

Kako bilo, onečišćenje ispred vrtića pismeno smo prijavili Pula Herculanei te upitali tko će i kada to očistiti. Također, upitali smo ih koliko su u 2016. zaprimili prijava zbog životinjskog izmeta te na kojim su lokacijama najčešće intervenirali zbog toga. Direktor Igor Stari odgovorio nam je da je tijekom godine evidentirano 10-ak prijava o životinjskom izmetu.

"Pri svakom nailaženju na životinjski izmet u najkraćem mogućem roku vrši se njegovo uklanjanje i pranje. Prijave se najviše odnose na parkove i područja oko parkova i upravo stoga Pula Herculanea nastoji postaviti kante za pseći otpad po svim gradskim četvrtima", odgovorio nam je čelnik pulskog komunalnog poduzeća.

Apelirao je na vlasnike kućnih ljubimaca da počiste površine koje onečisti njihov ljubimac kako bi se izbjegli nepotrebni troškovi koje zbog nemara pojedinaca u konačnici plaćaju svi ostali građani. (P. G.)


Podijeli: Facebook Twiter