Prvoosumnjiceni Dušan Cupac u bijegu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U istražni centar Županijskog suda Rijeka dežurnom istražnom sucu Valentinu Ivaneticu privedena su dvojica mladica pod sumnjom da su sudjelujuci u krvavoj tucnjavi nanijeli takve ozljede 23-godišnjem studentu elektrotehnike Aleksandru Abramovu s Cresa, koji je izdahnuo nekoliko trenutaka nakon što su nasilnici pobjegli.

I dok su u pritvor u pratnji policijskih službenika i njihovih odvjetnika dovedeni 24-godišnji Dario Savic iz Rijeke, te 21-godišnji Dario Cupac takoder iz Rijeke, prvoosumnjiceni 21-godišnji Dušan Cupac pobjegao je iz Hrvatske i kako je rekao Damir Živko, nacelnik sektora kriminalisticke policije PU primorsko-goranske, postoji vjerojatnost da se nije zadržao u BiH vec je odmah prešao u Srbiju.

Policijsko kriminalisticko istraživanje dovelo je do brzog identificiranja osumnjicenika. Motiv nedjela je toliko banalan da zvuci nevjerojatno. Mladici su se zatekli u Starcevicevoj ulici, cekali red u jedinom ugostiteljskom objektu s hranom oko 2.30 sati, porjeckali se, vjerojatno oko toga tko je prvi na redu.

Tjelesno naguravanje je preraslo u ozbiljno ozlijedivanje cim su izašli na Korzo. Nesretni Abramov vjerojatno je pokušavao izbjeci tucnjavu, potrcao je, a nasilnici za njim. Prava tucnjava pocela je u uskom prolazu kojim se s Korza dolazi do Trga Svete Barbare. Tu su ga oborili i poceli mlatiti.

Tek ce istrage moci detaljno utvrditi tko je u kojoj mjeri sudjelovao u premlacivanju nesretnog mladica. Navodno, bjegunac Dušan Cupac je toliko ozlijedio ruku da je krvario cijelim putem bijega ulicama Starog grada do Ulice Šime Ljubica gdje je sjeo u automobil i pobjegao. Neslužbeno doznajemo da je Dušan Cupac u jednom trenutku cak pomislio otici na Hitni trakt poražiti lijecnicku pomoc zbog ozljede, ali je odustao.

Takoder neslužbeno doznajemo da su uhiceni Savic i Dario Cupac podvrgnuti lijecnickom pregledu nakon uhicenja ali nema tragova ozljeda po tijelu što ukazuje da nisu bili u tolikoj mjeri akteri tucnjave koliko odbjegli Dušan Cupac.


Podijeli: Facebook Twiter