Prvoligaški trenerski debi

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svatko tko misli da je trenerski kruh težak i neizvjestan trebao bi se ovih dana staviti u kožu Valdija Šumberca. Mladi labinski strucnjak dobio je priliku da kao glavni trener vodi momcad pulskog prvoligaša nakon sporazumnog raskida ugovora s Elvisom Scorijom. Nije još ni izabrao jedanaestoricu za subotnji vrlo bitan susret s "Karlovcem", a vec sa svih strana cuje kako mu traže nasljednika. U situaciji u kojoj se od njega ocekuje da "podigne" momcad koja je posljednju prvenstvenu pobjedu upisala još davno na Kantridi protiv "Zagreba", ovakve mu price sigurno ne pomažu.

- Svjestan sam svega što se u klubu dogada, ali fokusiram se iskljucivo na subotnji susret i to isto pokušavam prenijeti na igrace – rekao je u srijedu uoci treninga trener "Istre 1961", Valdi Šumberac. - Ja sam borac po prirodi. I optimist. Dobio sam priliku da vodim prvoligašku momcad i napravit cu sve što je u mojoj moci da to ostvarim na najbolji moguci nacin, a to je da pobijedimo Karlovcane. Ovo ce mi biti prvoligaški trenerski debi, ali cu ujedno time postati i prvi labinski trener koji je vodio prvoligašku momcad, rekao je.

Sukladno najavama, clanovi Uprave pulskog prvoligaša, dopredsjednici Ivan Herak i Korado Soldatic, razgovarali su u srijedu na Verudi s ruskim poduzetnikom i po svemu sudeci pulski je prvoligaš na najboljem putu da do kraja mjeseca dobije znacajnog sponzora kojim bi se, uz ono što je Uprava dosad vec osigurala, do kraja zatvorila financijska konstrukcija kluba za ovu, ali i naredne sezone.

Za iskljucenje u susretu osmine finala Kupa Hrvatske sa "Slaven Belupom", Marijan Markovic kažnjen je s dvije utakmice neigranja, što znaci da ce propustiti prvenstveni susret s "Karlovcem", nakon što je propustio susret u Zaprešicu s "Interom".

Lijepe vijesti stigle su uoci subotnjeg iznimno znacajnog susreta pulskog prvoligaša. Uprava pulskog kluba uspjela je osigurati jednu od zaostalih placa igracima, jer je uplacena placa za srpanj. Uz najavu ulaska stranog kapitala u klub, ovo bi moglo itekako popraviti raspoloženje u svlacionici "zeleno-žutih" pred dolazak Karlovcana.


Podijeli: Facebook Twiter