Prvoligaš bolji od premijerligaša

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U cetvrtfinalu Kupa Istre rukometaši Arene Jadrograd odlicnom su se igrom u drugom dijelu susreta vratili iz izgubljene situacije te na kraju iz daljnjeg natjecanja eliminirali Buzet, trenutacno petoplasiranu momcad Premier lige, rezultatom 27:25 (12:17).

Nakon izjednacene igre pocetkom susreta gosti iz Buzeta uspijevaju pobjeci na dva gola razlike, što oplemenjuju u posljednjih pet minuta prvog dijela i s tri uzastopna pogotka odlaze u svlacionicu s velikih pet golova prednosti (12:17). Puljanima su u tim trenucima najvece probleme pricinjavali njihovi bivši suigraci Slipcevic i Vrkljan, prvi s 11 uspješnih obrana, od cega je bio jedan sedmerac, a drugi sa šest pogodaka u prvih 30 minuta igre.

U nastavku je na parket izišla jedna potpuno druga pulska momcad koja je nakon deset minuta igre stigla do poravnanja (18:18). U napadu su povukli Brešcic i Barišic, dotad porozna obrana odjednom je postala stamena, a sve što bi prošlo zaustavio bi "probudeni" Badurina na domacim vratima. Gosti su se na sve nacine pokušavali vratiti u igru, no Puljani su održavali minimalnu prednost, a kad su cetiri minute prije kraja po prvi put poveli s dva pogotka razlike, pobjednik se mogao nazrijeti. Šunjic je u 58. minuti svojim šestim golom primakao Buzecane na samo korak zaostatka, no sve je gostujuce nade raspršio Tomašev pogotkom za konacnih 27:25.

Dom sportova "Mate Parlov". Gledatelja: 150. Suci: Ljubomir Stojanovic (Pula) i Samid Velagic (Labin). Sedmerci: Arena J. 5 (4), Buzet 5 (4). Iskljucenja: Arena J. 8, Buzet 6 minuta.

ARENA JADROGRAD
: Popovic (4), Krajinovic 4 (1), Brajuha, Dobrila, Osmic, Barišic 4, Rožman 3, Bašic 4, Bonic 1, Brešcic 5, Tomašev 6 (3), Špac, Copic, Deumic, Šegon, Badurina (9).

BUZET: Petric (2), Šverko, Prodan, Jovic, Grižancic 2, Gašpar, Kajin, Sirotic 2, Mavrovic 5 (2), Vrkljan 9 (2), Slipcevic (11), Vozila 1, Silic, Šunjic 6.


Podijeli: Facebook Twiter