Prvo utocište za zlostavljane životinje

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kampanja "Ja volim životinje" ide dalje. Nakon pjesme "Nema isprike" i otvaranja humanitarnog telefona, sredstva koja su prikupljena na ovaj nacin iskoristit ce se za izgradnju prvog utocišta za zlostavljane životinje u Hrvatskoj.

Izgradnja ima za cilj ispunjavanje uvjeta potrebnih za registraciju utocišta i pružanje doma spašenim životinjama kojima treba doživotna skrb. Utocište je dobilo ime Ianua (Janua) prema rimskoj rijeci "vrata". Ovime se simbolicno želio prikazati ulaz u utocište životinjama kojima je pomoc nužna, ali i ulaz ljudima koji žele promijeniti svoj stav i odnos prema drugim vrstama i odreci se specistickog nacina razmišljanja.



Karantena i još jedna nastamba su izgradene, a obnovljeno je i crpilište vode za životinje, dok je još potrebna izgradnja ograde i dezinfekcijske barijere da bi utocište za životinje Ianua moglo predati zahtjev za registraciju.

U izradi je i službena web stranca, a utocište Ianua predstavit ce se 18. rujna 2009. na ZeGeVege festivalu održivog življenja.

Otvoren je i žiro racun 2360000-1102075266 na koji se mogu uplatiti donacije nužne za nastavak radova. Pored novcanih donacija, dobrodošle su i donacije u robi ili usluzi pa se mogu javiti i gradani koji žele donirati gradevinski materijal, alate, boje, lakove i sve ostalo što može poslužiti kod izgradnje i održavanja, obrade zemlje te hranjenja i njege životinja.


Podijeli: Facebook Twiter