Prvo Status, pa europska turneja

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Mladi trombonist Luka Žužic iz Tara, dobitnik ovogodišnje nagrade Status koju najboljim instrumentalistima dodjeljuje Hrvatska glazbena unija, s Europskim jazz orkestrom mladih uskoro krece na trotjednu turneju po Europi gdje ce predstavljati Hrvatsku.

Ovaj mladi (roden 1986.) i talentirani glazbenik za ovu je nagradu vec tri puta nominiran. Student je cetvrte godine jazz akademije u Grazu.

Ovaj samozatajni Tarcan vec s tri i pol godine nastupao je s Limenom glazbom Tar. S nepunih šest godina krenuo je u Osnovnu muzicku školu u Porecu, pa premda mu i roditelji, kako vele, vole muziku, mali Luka bio je ipak poseban što se toga tice.

Kada je išao u šesti razred redovne osnovne škole, prica ponosni otac, upisao je Srednju muzicku školu u Rijeci za trombon, a sa 16 godina krenuo je na akademiju u Zagrebu gdje je u rujnu 2008. diplomirao klavir u klasi profesora Vladimira Babina.

Clan je orkestra Hrvatske glazbene mladeži od njegovog osnutka 2003., a povremeno nastupa i s Big Bandom Hrvatske radiotelevizije. Suradivao je s mnogim poznatim istarskim glazbenicima; piše aranžmane i svira s Tamarom Obrovac, svirao je i u Gustafima, a Edi Maružin kaže da je jedan od najtalentiranijih glazbenika koji je prošao kroz Gustafe s kojima je poceo svirati s 19 godina.

Trenutno radi na projektu s Edom Maajkom, a osim toga radio je i sa splitskim TBF-om i drugim muzicarima, te je stari znanac u grožnjanskoj ljetnoj jazz školi.


Podijeli: Facebook Twiter