Prvo se sudario pa zabio autom u stablo

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Vozač fiat punta hitno je prebačen u bolnicu nakon što je u danas ujutro, oko 9.20 sati, automobilom žestoko udario u stablo drvoreda u Zvonimirovoj ulici u Rijeci, stotinjak metara od Zapadnog trgovačkog centra. Po zadnjim informacijama, teško ozlijeđeni 79-godišnjak iz Šmrike smješten je u šok-sobu u sušačkoj bolnici, no liječnici njegovo stanje ocjenjuju stabilnim.

Do nesreće je došlo u trenucima kad se punto kretao prema središtu grada u lijevoj traci, dok je u desnoj 34-godišnjak iz Rijeke vozio fiat stilo. Po svemu sudeći, punto je na dijelu gdje cesta naglo zavija ulijevo - produžio ravno, i lagano se bočno sudario sa stilom, koji je bio u desnoj traci. Vozač punta je nakon toga izgubio kontrolu nad svojim autom, oštro skrenuo udesno i bočnim dijelom, kod vozačevih vrata, udario u stablo.

- Čuo se snažan udarac. Izašao sam odmah na balkon i ugledao dolje crni auto zabijen u stablo. Vozač je nepomično sjedio u njemu. Strahovao sam da bi posljedice mogle biti ozbiljne, pričao je na mjestu nesreće očevidac.

- Brzo je došla Hitna pomoć, a onda i vatrogasci, koji su izrezali smrskana vrata punta da bi mogli izvući unesrećenog. Vidio sam da se na nosilima vozač punta ipak malo pridizao pa mi se čini da je bolje prošao nego što je u prvi mah izgledalo. Auto mu je totalno smrskan, veli građanin koji živi u susjedstvu.

Okupljeni građani komentirali su da, po njima, novi izgled ceste kod ZTC-a nije dobar i da je bilo samo pitanje vremena kada će se dogoditi teža nesreća.

Ukazali su da je problem u umjetnom zavoju, jer vozači koji idu u smjeru središta Rijeke moraju oštrije skrenuti ulijevo, pa nije ni čudo ako netko u lijevoj traci produži ravno i tako oduzme prednost vozilu s desne strane. (F. VEŽNAVER/NL)


Podijeli: Facebook Twiter