Prvo mjesto Nikoli Ražovu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Svecanom dodjelom nagrada u Ulici Forno Grande završen je vodnjanski 24. ex tempore slikarstva, a prvu nagradu osvojio je rad Nikole Ražova. O radovima je odlucivao ocjenjivacki sud koji su cinili Gorka Ostojic Cvajner, Marino Baldini i Roberto Ambrosi.

- Tema ovogodišnjeg ex temporea bila je "Vodnjan u… razglednici", a ova manifestacija sljedece ce godine slaviti cetvrt stoljeca svog održavanja. To izdanje trebat ce nositi sve odlike svog postojanja i markirati buducnost jedne ozbiljne manifestacije, kazala je Ostojic Cvajner.



Dobitnica sponzorske nagrade je Klaudija Marušic, dok se na cetvrtom mjestu plasirao rad Milana Marina. Trecu nagradu osvojio je Rad Tee Paškov Vukojevic, za koju je Ostojic Cvajner kazala da je vrstan kolorist, ekspresionist i gestualac.

Drugu je nagradu dobila Tea Bicic, a Ostojic Cvajner je napomenula da ta autorica svake godine napravi novi iskorak. Iako je tema mnoge potakla da se izraze formalisticki, ocjenjivacki sud je odabrao apstraktne radove, pa je zakljucak mnogih okupljenih bio da takvi radovi teško mogu predstavljati Vodnjan u razglednici.

Vodnjanski ex tempore organiziraju Turisticka zajednica grada Vodnjana i Zajednica Talijana Vodnjan, a svi radovi bit ce izloženi u galeriji Loggia do 8. kolovoza. Prva nagrada iznosi cetiri, druga tri, a treca dvije tisuce kuna.


Podijeli: Facebook Twiter