Prvim zrakoplovom Easyjeta iz Londona stiglo 150 putnika

(N.LAZAREVIĆ)
(N.LAZAREVIĆ)

Pola sata ranije, u utorak je u pulsku Zračnu luku direktno iz Londona sletio prvi zrakoplov britanske niskotarifne kompanije Easyjet s kojim je u Istru doputovalo prvih 150 putnika. Zrakoplov je bio pun, a nedugo nakon, ponovno se vinuo pod oblake i krenuo nazad prema aerodromu Gatwick u Londonu u koji je otputovalo 120 putnika iz Pule.

Nakon brojnih rigoroznih kontrola i "snimanja" terena na pulskom aerodromu, ova je britanska niskotarifna kompanija, uz Dubrovnik i Split, upravo Pulu uvrstila na svoju kartu letenja. Time je osobito zadovoljan direktor pulske zračne luke Svemir Radmilo koji je podsjetio da će se Easyjetom direktno prema Londonu moći putovati dva puta tjedno, utorkom i subotom, a novost je što će linija biti "otvorena" sve do 31. listopada.

-To nam je izuzetno drago jer i to potvrđuje interes kompanije za Istru kao destinaciju ali i da je Istra tu kompaniju prepoznala kao dobrog i kvalitetnog prijevoznika. I dok lani prema Londonu u listopadu nismo imali niti jednu liniju, ove ćemo godine do pred početka studenog, uz novootvoreni Easyjet imati i let kompanijom Norwigian Air, kaže Radmilo koji je zadovoljan što je prvi zrakoplov Easyjeta bio gotovo dupkom pun.

Potvrdio je da se već sada prema bookingu putnika može vidjeti da ovu novootvorenu liniju koriste Talijani, Slovenci Zagrepčani ali i stanovnici Primorsko-goranske županije.

-Iznenadilo me kada sam na parkingu aerodroma vidio vozila iz Slovenije i Italije. Iako ta kompanija ima dnevnu liniju s Ljubljanom i Venecijom, očito je da i mi ovdje imamo prostora i naravno da očekujemo da bi i taj dio putnika mogli pokriti. Ovom linijom očekujemo da bi u Istru moglo stići oko pet tisuća putnika, što je svakako jedan respektabilan broj i nadamo se da ćemo to ostvariti, tim više što je Easyjet za srpanj i kolovoz već najavio promjenu zrakoplova s većim brojem sjedišta, kaže Radmilo. (Danijela BAŠIĆ PALKOVIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter