Prvim pivskim pjenušcem u svijetu nazdravit će obljetnici

(N. LAZAREVIĆ)
(N. LAZAREVIĆ)

Prije ravnih 40 godina u Buzetu je započela prva industrijska proizvodnja piva, a značajnu obljetnicu Istarska pivovara slavi u subotu Danom otvorenih vrata od 12 do 17 sati, ponosna što i danas nastavlja tu istu proizvodnju primjenjujući dostignuća najsuvremenije tehnologije 21. stoljeća. Dan otvorenih vrata prilika je za upoznavanje s asortimanom, proizvodnim procesima te uživanje u specijalitetima i pivu.

Novi brend

Nastavljajući tradiciju brenda Favorit piva, od prošle godine Istarska pivovara nadopunila je svoj proizvodni portfelj novim brendom. Koristeći 40-godišnje iskustvo i znanje stručnih djelatnika te selekcionirane vrhunske sastojke uz primjenu najmodernijih tehnologija, stvorila je dobitnu kombinaciju za proizvodnju vrhunskog svijetlog lagera, svoju perjanicu - Istarsko pivo!

S obzirom da se nalazi u Buzetu, gradu tartufa, jednostavno je morala sljubiti pivo s tartufom. Nefiltrirano Istarsko pivo s tartufima svakako stavlja uživanje u tartufima na drugačiju razinu gastro scene. U Istarskoj pivovari ponosni su i na činjenicu što su prvi u Europi, a možda i u svijetu napravili pivski pjenušac, kombinaciju piva i vina muškat. Istarsko muškat očarava mirisom, okusom i perlama zlatnih boja.

Korak dalje

Ova je godina za Istarsku pivovaru posebno važna ne samo zbog činjenice da je nastavila i osuvremenila industrijsku proizvodnju piva, već je s najstarijim brendom Favorit pivom prešla granice Hrvatske. Od sredine godine Favorit pivo može se naći u svim dućanima Systembolaget diljem Švedske.

Napraviti korak dalje, ideja je vodilja tima Istarske pivovare koja je uspostavila novu suradnju s belgijskom samostanskom pivovarom Ter Dolen, koja je rezultirala novim proizvodima - samostanskim pivom Nikolas blond i Nikolas tripel. Jedinstvena je to pivarska priča duga četiri desetljeća koja svakako ima dobre temelje za svoj nastavak. (Gordana ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter