Prvijenac Tatiane Giorgi je vani

Tatiana Giorgi (N. LAZAREVIĆ)
Tatiana Giorgi (N. LAZAREVIĆ)

Kako je i najavljivano, album prvijenac pulske glazbenice Tatiane Giorgi pod nazivom "Direkt" jučer je objavila izdavačka kuća Geenger Records. Uz mješavinu swinga, popa i rocka, tekstove pjesama najvećim dijelom potpisuje Nataša Buršić Krajcar, dok je glazbu uglavnom radila Tatiana Giorgi.

Deset pjesama

Na albumu se nalazi deset pjesama, šest na hrvatskom i četiri na engleskom jeziku - "Mjesec", "Daleko od istine", "Naći ću te", "Zajedno", "Tiho", "Utjeha", "One Very Pathetic Story About Mary O'Neal", "Mad", "I'll Find You" i "Silently". Ugodan najavni swing/pop singl "Mjesec" ovog je proljeća, uglavnom na društvenim mrežama, naišao na dobar prijem.

Izdanje se može naći na Geenger Records Bandcampu, gdje ga se može poslušati, skinuti u digitalnom izdanju (tri ili više eura) ili naručiti u fizičkom CD obliku, uz cijenu od osam ili više eura. U produciranju su joj pomogli Davor Milovan, Mauro Giorgi, Alen Špada i Leon Brenko, dok je za mixanje zaslužan Alen Špada.

Bogata karijera

Premda je riječ o Tatianinom debitantskom albumu, njen je staž na glazbenoj sceni prilično dug. Kao 18-godišnjakinja počela je s gitarom izvoditi obrade Velvet Undergrounda i PJ Harvey. Danas je školovana glazbenica i radi kao glazbeni pedagog. Kroz karijeru je imala priliku surađivati s renomiranim imenima kao što su Gustafi (koje je kao back vokal pratila od 1994. do 1996.); bila je studijska pjevačica s Kojotima, Alenom Vitasovićem, Srđanom Sacherom i mnogim drugima, a posljednje dvije godine je i član grupe Indivia.

Ova suptilna pulska pjevačica i gitaristica javnosti je poznata kao voditeljica pulskog dječjeg Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula", kao profesorica glazbe u pulskoj Osnovnoj školi "Kaštanjer, a ove je godine uspješno pokrenula projekt "Pula pjeva". (Z. ANGELESKI)


Podijeli: Facebook Twiter