Prvi zeleno-žuti među kockastima

Hrvoje Milić s "kockastima" u Mostaru (B. BOBAN/CROPIX)
Hrvoje Milić s "kockastima" u Mostaru (B. BOBAN/CROPIX)

Hrvatska nogometna reprezentacija privela je kraju pripreme u Međugorju uoči dviju utakmica koje ih očekuju, kvalifikacijske protiv Škotske 7. lipnja igrati u Zagrebu te prijateljske protiv Portugala tri dana kasnije u Ženevi. Za ove akcije Igor Štimac pozvao je popriličan broj igrača, njih 33, a među onima koji su se našli na spisku hrvatskog izbornika je i nogometaš Istre 1961 Hrvoje Milić. Nova je to stepenica u karijeri 24-godišnjeg Osječanina koji je zbog odlične igre u zeleno-žutom dresu najprije uvršten u selekciju Prve HNL koja je odigrala prijateljski susret protiv hrvatske reprezentacije, a sada je po prvi put našao mjesto i među "kockastima".

- Presretan sam ovim pozivom. Dečki su me odlično prihvatili, neke sam znao od ranije, s drugima sam se ovdje upoznao, treniramo, družimo se i prema svima imam samo riječi hvale, isijavao je zadovoljstvo Hrvoje Milić.

- Izbornik mi je rekao da je pratio moje igre u Istri 1961, da je jako zadovoljan time što je vidio i da samo to sada trebam ovdje i da ponovim, što bi za njega bilo više nego dovoljno. Dao mi je pritom i par savjeta kako da se otvaram, kako da stojim na terenu te se nadam da sam tijekom međusobne utakmice u Mostaru ispunio njegove želje i zadovoljio kriterije koje je postavio.

- Neki će igrači sada otpasti, no još ne znamo tko će to biti, izbornik će odlučiti u posljednji čas. Naravno da se nadam da ću ja ostati, dodao je Milić. (Ivica CEROVAC)

CIJELI TEKST U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter