Prvi zabavno-edukativni Labin Bike & Rock Week


Uz besplatan ulaz na sve programe, prvi labinski edukativno-zabavni događaj za motoriste, bikere i sve ljubitelje motocikla 'Labin Bike & Rock Week' održat će se od sutra do subote u labinskom Rock Caffeu i na obližnjem parkiralištu.

Edukacija i zabava

U suradnji s nekoliko labinskih ljubitelja motora, policijom i labinskim Crvenim križem, cilj ovog okupljanja motociklista, osim druženja i zabave, je edukacija i priprema za nadolazeću motorističku sezonu.

Program počinje sutra, kada će u Rock Caffeu biti izloženo nekoliko zanimljivih motocikla, dok će u 20 sati svoj putopis predstaviti Samoborčanin Robert Koletić, autor djela "Knjiga ceste (na motoru oko svijeta)", u kojem opisuje kako se motociklom odvažio na putovanje koje je trajalo 120 dana, tijekom kojeg je prešao 43.000 kilometara te proputovao brojne zemlje na tri kontinenta i doživio razne zgode i nezgode.

U četvrtak organizira se već popularni Pub Quiz, ovog puta s prikladnom temom "Drive Me Crazy" i pitanjima vezanim za motocikle, automobile i sva prijevozna sredstva uopće.

U petak nastupa riječki rockabilly sastav Good Rockin' Daddyes, a u subotu navečer Big Wave. Već u 10 ujutro u subotu započet će i prvi buvljak bikerske opreme koji će trajati do 16 sati.

Pokazne vježbe

Osim zabavnog programa, na obližnjem parkingu labinska policija imat će svoj info punkt, labinski Crveni križ održat će pokazne vježbe pomoći na cesti, pružanja pomoći unesrećenim motociklistima, dok će svećenik Blaz iz obližnjeg Župnog ureda po želji blagoslivljati motocikle za nadolazeću sezonu.

Za petak i subotu navečer rezerviran je poseban parkirni prostor za sve motocikliste koji dođu sa svojim ljubimcima, a sve dane od 18 sati projicirat će se kultni motoristički filmovi i poneka utrka. (Z. ANGELESKI)

Četverodnevni program

Srijeda (sutra) u 20 sati u labinskom Rock Caffeu - "Put Oko Svijeta Motorom" - Robert Koletić predstavljanje putopisa

Četvrtak u 20 sati - Pub Quiz "Drive Me Crazy" - tema: automobili, motori i prijevozna sredstva

Petak u 22 sata: Good Rockin' Daddyes; rockabilly koncert

Subota od 10 sati nadalje - buvljak rabljene moto opreme; MUP info punkt (pijane naočale, edukacija od 10 do 14 sati); Crveni križ (pokazna vježba pomoći na cesti), Župni ured Labin - blagoslivljanje motocikla (po želji), u 22 sata rock koncert Big Wave, u ponoć 'special bikers surprise'


Podijeli: Facebook Twiter