Prvi Varaždinac s 1,58 promila izazvao nesrecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

S pozamašnom koncentracijom od 1,58 promila alkohola u krvi novoizabrani gradonacelnik Varaždina i kandidat Kukuriku koalicije za Sabor Goran Habuš u petak navecer skrivio je prometnu nesrecu u Ulici brace Radica.

Habuš je dužnost preuzeo u ponedjeljak, a samo nekoliko dana kasnije, ocito zavirivši previše u cašicu u povodu Martinja, doživio je nezgodu za upravljacem svog službenog automobila Audi A6.

Iako se tijekom dana nagadalo da je Habuš odbio puhati u alkometar te da je priveden na vadenje krvi, Policijska uprava varaždinska u svom službenom priopcenju to nije potvrdila.

Navedeno je tek da je oko 21.35 sati na raskrižju ulica Brace Radica i Frana Galinca u Varaždinu 39-godišnji vozac upravljajuci osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 1,58 promila u krvi, zbog nepropisnog skretanja u desno, prednjim dijelom udario u lijevi bocni dio osobnog vozila kojim je upravljala 32-godišnjakinja. Materijalna šteta procijenjena je na 2.000 kuna.

Sam Habuš je za medije izjavio da se radilo o trenutku nesmotrenosti.

- Nisam odbio alkotestiranje, ali nisam ni prihvatio rezultat alkotesta jer sam ga smatrao pogrešnim. Sve to nije mi se smjelo dogoditi. Ipak, i ja sam samo covjek od krvi i mesa. Prihvatit cu sve posljedice i odgovornost prema rješenju prometne policije, komentirao je Habuš potvrdujuci neizravno svojim rijecima verziju o odbijanju alkotesta i naknadnom odvodenju na vadenje krvi.

Gradani Varaždina imali su podijeljena mišljenja o potezu svog novog gradonacelnika. Jedni su ga opravdavali tvrdeci da se takvo što svima može dogoditi, dok su drugi bili puno kriticniji. Dio ih je cak pozivao gradonacelnika da zbog nesrece što ju je pijan skrivio da ostavku, kao minimum politickih posljedica što ih mora snositi.

Vodstvo HNS-a, ciji je Habuš clan, nije željelo komentirati nesrecu. (A. RAIC-KNEŽEVIC, Z. CRNCEC/Novi list)

 


Podijeli: Facebook Twiter