Prvi susret oldtimera u gradu oktana

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Raritetni primjerci vozila s pocetka i sredine prošloga stoljeca preplavit ce u subotu, 7. kolovoza kamene ulicice buzetske starogradske jezgre. Toga ce se dana s pocetkom u 12 sati u gradu oktana prirediti prvi susret old timera pod nazivom Buzet classic car na kojem ce se predstaviti pedesetak unikatnih automobila iz Hrvatske, Italije i Slovenije.

- Imamo prostor i imidž grada automobilizma odnosno imamo sve potrebno da u Stari grad tijekom ljetnih mjeseci unesemo život i novi sadržaj, istaknuo je predsjednik Mjesnog odbora Stari grad Buzet Goran Jambrošic.

U sklopu Buzet classic cara, održat ce se rally old timera koji iz Buzeta starta u 19 sati. Na susret dolazi i Enrico Ghinato, jedan od najvecih živucih slikara hiper-realizma, koji se specijalizirao da na svojim platnima slika automobile.

U sklopu manifestacije održat ce se i okrugli stol na temu "Oldtimeri u Hrvatskoj i Europi", a gastro ponudu upotpunit ce Giancarlo Zigante, koji ce tijekom cijelog dana pripremati fritadu s crnim tartufima te buzetski ugostitelj ?ino Rušnjak, koji ce nuditi tradicionalna istarska jela. Završetak manifestacije u vecernjim satima oznacit ce zabavni program i nastup poznatih buzetskih klapa.

- Animirali smo prijatelje iz Slovenije i Italije te clanove našeg kluba pa ocekujemo vozila iz cak 1924. i 1925. godine. Iz Istre nam dolazi Pontiac iz 1931. godine te Fiat Balila iz 1934. godine. U interesu nam je da oldtimerstvo promoviramo kao jednu od turistickih ponuda, da uz nautiku, golf, vino i biciklizam napravimo i oldtimer staze.

Vozaci old timera su vrlo kvalitetni gosti, hedonisti, kojima se može ponuditi kvalitetne stvari i koje ce oni u konacnici i platiti. Ambicija nam je dovoditi gosti iz Europe, a Buzet je uvjetno receno na vratima Europe, svega par kilometara udaljen od granice sa Slovenijom, nedaleko od Italije i Austrije, gdje ima izuzetno kvalitetnih i vozila i vozaca, koji vole Istru i Hrvatsku.

Buzet bi mogao biti polazišna tocka za tzv. oldtimer rute, rekao je Dubravko Zeljko, predsjednik oldtimer autokluba Pula-Rovinj.

Takoder, Buzet classic car je svojevrsni uvod u Europsko prvenstvo u brdskom automobilizmu 29. Buzetski dani koje se ove godine održava od 18. do 19. rujna. Sudjelovanje na prvom Buzet classic caru je za sve sudionike besplatno.


Podijeli: Facebook Twiter