Prvi Sea Star za 50.000 fanova i 220 posto više noćenja u Umagu!

Načelnik Buić otvara Dom
Načelnik Buić otvara Dom

Nakon četiri nezaboravna dana, od 25. do 28. svibnja, uz spektakularne nastupe svjetskih i regionalnih glazbenih zvijezda i nepresušnu energiju kako izvođača, tako i publike, završeno je prvo izdanje Sea Star Festivala u sunčanoj laguni resorta Stella Maris u Umagu. EXIT Ljeto ljubavi, koje spaja čak četiri zemlje regije, počelo je na najbolji mogući način i lansiralo sjajnu novu zvijezdu na festivalskom nebu Europe, a Sea Star je opravdao titulu jednog od najiščekivanijih festivala na Jadranu.

S nastupima najvećih svjetskih headlinera, vrhunskom produkcijom i više od 50 tisuća oduševljenih posjetitelja iz više od 70 zemalja, koji su tijekom četiri dana i noći prošli kroz festivalska vrata, Sea Star već sada i službeno konkurira za prvi sljedeći ciklus EFA nagrada za najbolji europski festival. Ako se tome još doda da je sve proteklo bez ijednog incidenta ili bilo kakve štete, može se s pravom reći da je rođena nova festivalska zvijezda Hrvatske, regije i cijele Europe.

Popunjeni svi kapaciteti

Zanimljivo je i to da je Sea Star festival od prve objave do konačnog otvaranja, zbog izuzetnog interesa javnosti čak trostruko povećao početni kapacitet i duplirao broj festivalskih zona. Prema službenim podacima Turističke zajednice Umaga, svi smještajni kapaciteti u Umagu i okolnim mjestima bili su popunjeni, a za festivalske dane zabilježeno je 50 tisuća noćenja gostiju iz više od 70 zemalja svijeta. Po podacima TZ Umag, u odnosu na prošli vikend u Umagu i okolici, zabilježen je rast posjete od čak 220 posto! Dovođenjem Sea Stara u Umag, uz sve ostale sadržaje koji tek slijede, ovaj je grad dokazao da "ima nos" za suvremeni turistički koncept koji prati i službeni slogan HTZ-a "Full of Life", jer današnji turisti traže vanserijska iskustva i sadržaje.

Sea Star je zatvoren jučerašnjim cjelodnevnim oproštajnim partyjem i slobodnim ulazom za sve koji je u laguni potrajao do zalaska sunca uz ritmove aktualnog superstar producenta Mahmuta Orhana čiji je hit "Feel" označio službeni završetak prvog od četiri festivala velikog regionalnog EXIT Ljeta ljubavi. Sljedeći je na redu "Revolution festival" u Temišvaru od 1. do 3. lipnja, zatim 17. EXIT na Petrovaradinskoj tvrđavi, koji ove godine traje čak pet dana i noći, od 5. do 9. srpnja, da bi se ljeto na kraju ponovo vratilo na more uz Sea Dance festival od 13. do 15. srpnja na spektakularnoj plaži Jaz u Budvi. (Patricija SOFTIĆ, snimio Dejan ŠTIFANIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter