Prvi Sajam knjiga u Kanfanaru

Sandro Jurman i Dragan Ogurlić (A. POKRAJAC)
Sandro Jurman i Dragan Ogurlić (A. POKRAJAC)

U petak i subotu u Domu mladih održat će se prvi Sajam knjiga u Kanfanaru. Organiziraju ga Općina Kanfanar i izdavačka kuća Novog lista i Glasa Istre Adamić, koja je od osnivanja 1995. izdala 700 naslova. U Domu mladih izložit će se 150 knjiga novijih izdanja, koje će se moći kupiti na popustu od 20 do 50 posto. Uz to, predstavit će se pet najpopularnijih autora čije knjige objavljuje Adamić.

- Sajam organiziramo da bismo građanima središnje Istre omogućili druženje s knjigama i piscima, rekao je Dragan Ogurlić, direktor Adamića. Sandro Jurman, općinski načelnik, dodao je da je ovo događanje, koje će postati tradicionalno, nastavak promoviranja Kanfanara kao kulturnog središta.

Sajam će se u petak u 12 sati otvoriti čitanjem priča za djecu iz vrtića i nižih razreda osnovnih škola, koje će voditi učiteljica Tatjana Relić. Od 15 sati s mališanima će se družiti poznati dječji pisac Mladen Kušec, kojem je Adamić objavio pet knjiga.

U 18 sati novinar Glasa Istre Davor Šišović će predstaviti vodećeg hrvatskog homeopata Ivana Lesingera, kojem je Adamić izdao niz knjiga iz serije Kućna biljna ljekarna.

U subotnjem dijelu sajma u 12 sati kanfanarska spisateljica Marina Jadrejčić predstavit će seriju knjiga Karin Baloh Martić "Znakovi". U 18 sati Dragan Ogurlić će predstaviti hit knjigu "Blago Jadrana" našeg najboljeg podvodnog fotografa Danijela Frke i Jasena Mesića.

U 18 sati je predstavljanje monografije "Opatija Tha Pearl" poznatog opernog pjevača Voljena Grpca, koji će tom prigodom i zapjevati. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter