Prvi rezultati mažoretkinja iz Pazina, Buzeta i Roča

Istarske predstavnice - mažoretkinje iz Pazina i Roča (G. ČALIĆ ŠVERKO)
Istarske predstavnice - mažoretkinje iz Pazina i Roča (G. ČALIĆ ŠVERKO)

Hrvatsko udruženje mažoret timova, najmlađe hrvatsko udruženje mažoret plesa, prvi put je u suradnji s Udrugom "Mali veliki mikrofon" iz Buzeta organiziralo kvalifikacijsko natjecanje za svjetsko prvenstvo u mažoret plesu u kolovozu u Pragu.

Kvalifikacijsko natjecanje okupilo je u buzetskoj Sportskoj dvorani osam timova, stotinjak mažoretkinja iz Plesnog kluba Barbara u Zagrebu, iz Pazina, Opatije, Vodica, Martinske Vesi, Posavskih Bregi, Buzeta i Roča. Mažoretkinje su se natjecale u koreografiranim programima s rekvizitima, štapom, pom-ponima, zastavama i miksom, a natjecateljski program ocjenjivali su licencirani suci Hrvatskog udruženja mažoret timova iz Zagreba.

Na natjecanju su sudjelovala tri mažoret tima iz Istre, Pazinske, Buzetske i Ročke mažoretkinje. Iako djeluju svega nekoliko mjeseci, Pazinske mažoretkinje pod vodstvom Vedrane Ružić osvojile su dva druga i dva treća mjesta. U kategoriji duo štap za kadetkinje treću nagradu osvojile su Ena Bulić i Teodora Pilat, a u kategoriji juniorke, također duo štap, drugo mjesto osvojile su Nicole Sirotić i Hana Stanković. U kategoriji mini formacije pom-pon juniorke Pazin je osvojio treću nagradu, a za veliku formaciju pom-pon Pazinjanke su se okitile drugim mjestom.

Buzećanke koje u djeluju u sklopu Udruge "Mali veliki mikrofon" pod vodstvom Alana Poropata u kategoriji mini formacija pom-pon osvojile su treće mjesto, a Ročke mažoretkinje dobile nagradu kao najmlađi tim u savezu. Stručni žiri iz Zagreba odlučio je da HUMT na svjetskom prvenstvu predstavljaju Opatijske mažoretkinje i mažoretkinje iz Martinske Vesi. Natjecateljice je pozdravila i predsjednica Hrvatskog udruženja mažoret timova Milosava Katić, a natjecanje je otvorio gradonačelnik Buzeta Siniša Žulić. (G. ČALIĆ ŠVERKO)


Podijeli: Facebook Twiter