Prvi put priređen sajam u Rovinju

Novi sajam na Valbruni (A. POKRAJAC)
Novi sajam na Valbruni (A. POKRAJAC)

Rovinj je dobio novi sajam koji će se održavati na velikom parkiralištu uz kompleks s tri nogometna igrališta Valbruna svakog zadnjeg petka u mjesecu.

Organizator je tvrtka Djurišević iz Viškova koja priređuje slične sajmove u Viškovu, Lovranu i Novom Vinodolskom te na otocima Cresu, Rabu i Pagu.

A u trgovačkom centru na otvorenom prodaje se sve. Od odjeće i obuće, do alata za poljoprivredu, kućne potrepštine, pa sve do cvijeća, voća i povrća.

- U Istri smo najprije počeli organizirati sajam u Bujama. Rovinj nam je drugi, a u planu nam je organiziranje ovakvih sajmova u Poreču i Puli. Pregovaramo i o preuzimanju organizacije žminjskog sajma u idućoj godini. Naša se tvrtka najviše bavi organiziranjem ovakvih događaja.

Tražimo koncesije za pogodne prostore, a potom okupljamo proizvođače i trgovce. Uz obrtnike trgovce ovdje svoje proizvode prodaju brojni OPG-ovi iz Istre i Kvarnera, koji nisu u sustavu PDV-a, pa su oslobođeni fiskalizacije, kaže Nihad Djurišević koji sa suprugom Katicom vodi već uhodanu tvrtku. (A. POKRAJAC)


Podijeli: Facebook Twiter