Prvi put odgodena sjednica fažanskog vijeca

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Sjednica Opcinskog vijeca Fažana, koja se trebala održati u srijedu navecer, odgodena je i održat ce se za nekoliko dana. Odgoda je uslijedila vec desetak minuta po njenom pocetku, a razlog je gotovo nevjerojatan: vijecnici nisu izglasali predloženi dnevni red - šest ih je bilo za, šest protiv, dok je jedna vijecnica bila odsutna. U nastaloj gužvi teško je bilo primijetiti tko je glasao za, a tko protiv predloženog dnevnog reda.

Što je pravi razlog neizglasavanju teško je shvatiti, no cini se da je to upravo nerazumijevanje pojedinih vijecnika. Naime, kao što je i bilo najavljeno, vijecnik IDS-a Ivan Marceta na samom je pocetku sjednice uložio amandman i zatražio da se izuzmu prijedlog zakljucka o usvajanju Programa gradnje objekata i uredaja komunalne infrastrukture i zakljucak o usvajanju Programa održavanja uredaja komunalne infrastrukture za 2011. godinu, buduci da uz njih nije priložen i dokument o izvršenju proracuna za lanjsku godinu, s cime se složilo tek nekoliko oporbenih vijecnika.

Zatim je vijecnik Marinko Gazic (HDZ) zatražio da se o polugodišnjem izvješcu o radu vrtica Sunce raspravlja odmah na pocetku, a ne na kraju sjednice, kako je bilo predvideno dnevnim redom, da prisutna ravnateljica vrtica ne bi morala cekati. No, s obzirom na to da s dnevnog reda nisu maknute tocke o programima gradnje i održavanja infrastrukture, Gazic nije želio glasati za takav dnevni red. Presudan je ipak bio glas Mirka Novaka (Ladonja) koji, iako nije podržao Marcetin amandman, nije podržao ni dnevni red.

Ni nakon ponovljenog glasanja za dnevni red vijecnici se nisu mogli usuglasiti pa predsjedniku Opcinskog vijeca Damjanu Milekicu nije preostalo ništa drugo nego da otkaže sjednicu.

- Mislim da je problem nastao upravo u lošem nacinu vodenja sjednice, jer neki vijecnici više nisu znali za što glasaju. Nadam se da ce do sljedece sjednice, koja se mora održati do 28. ožujka, ipak svi materijali biti uredno pripremljeni, jer se inace raspušta ovaj saziv vijeca, komentirala je Dušanka Šuran (IDS). (P. SOFTIC-MEHMEDOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter