Prvi pulski igrani film opravdao očekivanja

Ekipa filma (Alen KALEBIĆ)
Ekipa filma (Alen KALEBIĆ)

Prvi pulski igrani film opravdao očekivanja"Pulska veza" napunila arenu i oduševila publiku Gužva je zadnju večer bila u Areni pa su oni koji su nakon "Ledenog doba 4" htjeli izaći, kao i oni koji su htjeli ući da pogledaju "Pulsku vezu", morali biti strpljivi.

Prvi pulski film, snimljen u cijelosti u Puli i okolici, s pulskim glumcima i ekipom iza kamere, opravdao je očekivanja. Odmah se vidjelo da nije nepretenciozni trash poput prošlogodišnje "Zmajeve oštrice". Upravo je taj film, koji je izazvao euforiju na prvoj projekciji u kinu Valli te osvojio nagradu u Varaždinu, potaknuo autore da se upuste u novu filmsku avanturu, ali ovaj put puno ozbiljnije. nPublika je napunila Arenu iako je bila prošla ponoć, a atmosfera na projekciji bila je sjajna.

Da je "Pulska veza" pulski film u pravom smislu riječi pokazuje već i uvodna špica u kojoj se prikazuju svi važniji dijelovi Pule, neki snimljeni i iz zraka. Odana je time vizualna počast gradu, gotovo jedna filmska oda pulskim kvartovima sabijena u sekvencama koje prate špicu.

I ostatak filma je takav jer se događa na pulskim ulicama, parkovima i u tunelima, eksterijerima i interijerima. Sasvim se jasno vide obilježja grada koji se u kadrovima ne pomalja stidljivo, već vrlo otvoreno i jasno, kao da govori ? "ovo sam ja". I, moramo priznati, Pula ponekad izgleda ljepše na filmu nego u stvarnosti, a njeni prostori odlično funkcioniraju kao kulise, što su autori itekako vješto iskoristili. (Napisao Mladen RADIĆ) 

CIJELI TEKST U SUTRAŠNJEM TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter