Prvi potencijalni A kandidati za Igre u Riju

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Na petoj sjednici Vijeća Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO), održanoj u srijedu, u Olimpijski program su uvršteni novi olimpijski kandidati za nastup na Zimskim olimpijskim igrama igrama u Sočiu 2014. i Olimpijskim igrama u Rio de Janeiru 2016. 

Prvi potencijalni A olimpijski kandidati za OI Rio postali su judašica Marijana Mišković (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), judaš Tomislav Marijanović (15. na Svjetskoj rang listi 2012.), jedriličari Ivan Kljaković Gašpić (5. mjesto na OI London), Šime Fantela (6. mjesto na OI London), Igor Marenić (6. mjesto na OI London) i Tonći Stipanović (4. mjesto na OI London), strijelci Bojan Đurković (7. mjesto na OI London), Anton Glasnović (6. mjesto na OI London) i Josip Glasnović (3. mjesto na EP-u 2012.), te stolnotenisač Ruiwu Tan (2. mjesto na EP-u 2012.)

Tako se sad u olimpijskom programu OI Rio, s već uvrštenih devet sportaša osvajača odličja iz Londona i Blanke Vlašić iz Pekinga, nalazi 19 sportašica i sportaša.

Istodobno je Edi Dadić (skijaško trčanje) postao potencijalni B olimpijski kandidat za ZOI Soči pa se broj naših olimpijaca na 22. ZOI, koje će se od 7. do 23. veljače 2014. održati u ruskom skijaškom centru, popeo na 22. 

U Program individualne skrbi o mladima (Program II/1) uvrštena je klizačica Valentina Mikac, dok će Program potpore kvalitetnim sportašima (Program III) koristit taekwondašice i taekwondaši Ana Zaninović, Filip Grgić, Martina Zubčić, Tomislav Karaula i Antonija Žeravica, te jedriličar Nenad Bugarin. (Hina)


Podijeli: Facebook Twiter