Prvi pjevački festival, ali samo za pulsku djecu

Na dječjem festivalu pjevat će samo Puljani (Arhiva)
Na dječjem festivalu pjevat će samo Puljani (Arhiva)

Za sinoć i danas ujutro bila je zakazana audicija za djecu osnovnih i srednjih škola koja se održava u Dječjem kreativnom centru (ex Pionirski dom).

Vrijedi to za sve one koji su se prijavili za prvi pjevački dječji festival pod nazivom "Na putu do zvijezda - Pula pjeva" kojeg organiziraju pulsko Društvo Naša Djeca i Studio glazbene kreativnosti "Čarobna frula" uz podršku Grada Pule i dijelom Istarske županije.

Budući da su nam se u redakciju javili čitatelji iz drugih istarskih gradova, ali i Voljen Grbac iz Rijeke, poznatiji kao sudionik MIK-a, a posljednjih godina intenzivno se bavi i vokalnom pedagogijom u Rijeci i Istri, te su neki od njegovih učenika postali vrlo cijenjeni. Svima je zajedničko to što su ostali razočarani jer se djeca prijavljenih iz drugih sredina, izvan grada Pule, nisu mogla sudjelovati na audiciji za spomenuti festival. Zašto se to dogodilo upitali smo odgovorne.

Tajnica DND-a Ileana Zahtila Blašković veli da su i oni imali upite za prijavu iz drugih krajeva Istre.

- Dakle, riječ je o prvom festivalu ovakve vrste, stoga se nismo usudili u startu ići širih razmjera. Također, prilikom odluke za orijentaciju na djecu pulskih osnovnih i srednjih škola, željeli smo sagledati kako će se odvijati realizacija prvog projekta ovakve vrste.

Još pri inicijalnim sastancima oko njegove organizacije, razgovaralo se o mogućnosti njegova širenja na županijski projekt i to, ukoliko financijske mogućnosti dozvole, već iduće godine.

Želim istaknuti da nas je ugodno iznenadio odaziv od stotinjak prijavljenih kandidata iz pulskih osnovnih i srednjih škola, rekla je Ileana Zahtila Blašković.

Isti smo odgovor dobili i od dogradonačelnice Elena Puh Belci koja je pritom napomenula da je ideja organiziranja prvog pjevačkog festivala podržana u sklopu aktivnosti koje podrazumijeva projekt "Grad Pula - Grad prijatelj djece". (S. ROJNIĆ SINKOVIĆ)

CIJELI TEKST PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU.


Podijeli: Facebook Twiter