Prvi paket od 17 državnih nekretnina u opticaju


Državni ured za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) objavio je javni poziv za kupnju nekretnina u vlasništvu Republike Hrvatske, a svi zainteresirani mogu se tom uredu javiti najkasnije do 29. siječnja, kada će se točno u 14 sati otvoriti sve pristigle ponude. Tako se na bubnju našlo ukupno 17 nekretnina diljem Hrvatske, a uglavnom su to građevinska zemljišta i poslovni objekti.

Na popisu su i lokacije na području Istre, pa tako DUUDI nudi zemljišta i objekte u Humu, Vodnjanu i Karojbi, Lanišću i Bujama. Kako doznajemo u tom uredu, za kupnju se može javiti tko god želi - građani, tvrtke ali i općine i gradovi i sve nekretnine se prodaju u zatečenom stanju po principu  "viđeno-kupljeno".

Najvrjednija istarska nekretnina na popisu je ona na području Grada Buja, točnije u Merišću, a radi se i o oranici čija ukupna površina iznosi 974 kvadratnih metara. Sve se u paketu prodaje po početnoj cijeni od 315.197 kuna, a zainteresirani za kupnju zemljišta unutar građevinske zone, dužni su položiti jamčevinu od 31.519 kuna. (D.BAŠIĆ PALKOVIĆ)

VIŠE PROČITAJTE U TISKANOM IZDANJU


Podijeli: Facebook Twiter