Prvi odjel suvremenog plesa u Istri

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U srijedu u 16 i u 18.30 sati u Maloj sali Puckog otvorenog ucilišta održat ce se audicija za upis u prvi razred osnovne škole suvremenog plesa, novog odjela u poreckoj Osnovnoj glazbenoj školi Slavka Zlatica i prvog takvog u Istri, najavile su na konferenciji za novinare dogradonacelnica Nadia Štifanic Dobrilovic, Sanja Radetic Fatoric, ravnateljica Puckog otvorenog ucilišta pri kojemu škola djeluje te predstojnica škole Samanta Stell.

Audiciji mogu pristupiti djeca od osam do jedanaest godina. Nastavni program traje cetiri godine, a kroz njega ce polaznici uciti razlicite predmete: ples, ritmiku, funkcionalnu tjelesnu tehniku te osnove klasicnog baleta i glasovira.- U našem gradu imamo preko 200 djece svih dobi koja se kroz razne udruge bave plesom.

POU je prije pet godina uputio zahtjev Ministarstvu znanosti obrazovanja i sporta za otvorenje škole suvremenog plesa. Cinjenica je da ce nova škola biti ne konkurencija, nego poticaj plesnim udrugama, škola ce ono što je postavljeno u bazu i formalno uokviriti, rekla je Štifanic Dobrilovic. Dodala je da je ministarstvo odobrilo program i sredstva za financiranje ucitelja plesa, korepetitora i ucitelja solfeggia.

Radetic Fatoric rekla je da ce na audiciji cetveroclana komisija iz Zagreba ocjenjivati kandidate i naglasila da uvjet nije predznanje vec talent, volja i ljubav prema plesu.

- Prvu godinu upisat cemo dva razreda s po petnaest ucenika, a svake sljedece godine po jedan razred. Dobili smo pokroviteljstvo zagrebacke Škole suvremenog plesa Ane Maletic, koja stvara profesionalne plesace i pod cijim cemo mentorstvom raditi. Ovaj je program za djecu koja izuzetno vole ples i razmišljaju profesionalno o plesu, rekla je ravnateljica.

Dodala je da porecka škola vec ima korepetitora i ucitelja solfeggia, te ce raspisati natjecaj za pedagoga plesaca kako bi mogli poceti s nastavom u iducoj školskoj godini. (V. HABEREITER)


Podijeli: Facebook Twiter