Prvi memorijal posvećen Ingrid Krušić Maretić

(D. ŠTIFANIĆ)
(D. ŠTIFANIĆ)

Prepun emocija bio je sinoćnji prvi memorijal posvećen Ingrid Krušić Maretić, vodnjanskoj autorici koja bi na taj dan imala rođendan. Memorijal, održan u organizaciji udruge Cvitak čija je Krušić Maretić bila suosnivačica, održan je i u sklopu programa Tjedna ružičaste vrpce te je posvećen svim ženama koje su bolovale ili boluju od raka dojke, bolesti od koje je preminula Ingrid Krušić Maretić.

Program je održan pod nazivom "Sanjam život". Rita Stokić Brgić je rekla da im "želja da to postane tradicionalna manifestacija, znak sjećanja na našu Ingrid koja nas je prerano napustila, ali je posvećen i svim drugim ženama koje su bolovale ili boluju od ove bolesti".

O toj bolesti govorio je onkolog dr. Mario Božac i viša medicinska sestra Ivanka Vareško. Nakon toga uslijedio je književno-poetski program gdje su se predstavile brojne autorice i autori iz svih krajeva Istre.

Uz Dragu Draguzeta s mihom, svoje su stihove čitali zbilja brojni autori – više i manje poznati, kako na čakavici, tako i na književnom jeziku, od kojih su mnogi bili posvećeni Ingrid Krušić Maretić.

Matija Drandić čitao je njezine stihove, a potom su se predstavili: Marija Maretić, Vesna Milan, Đermano Vitasović, Nevenka Uljanić, Slavica Božičević, Ana Krnjus, Josip Klarić, Katica Petreković, Živka Kancijanić, Jasna Bulić, Ida Ferro Marković, Davorka Flego, Katica Petreković, Nives Trošt, Maja Pacek, Neda Milenkovski, Anica Jemrić, Marija Rojnić, Ljiljana Šerbić, Emilija Dević i Rita Stokić Brgić. S gitarom je nastupila vodnjanska učenica Ana Preden.

Stokić Brgić je najavila da će za mjesec dana biti objavljena nova zbirka udruge Cvitak posvećena Ingrid Krušić Maretić. (V. BEGIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter