Prvi maj geri! - pulska underground fešta

Riječki Pasi Pasi će u Puli odsvirati zadnji koncert u karijeri (Teddy-Lee)
Riječki Pasi Pasi će u Puli odsvirati zadnji koncert u karijeri (Teddy-Lee)

Zbog najavljene kiše, sutra će se prvo izdanje glazbene manifestacije Prvi maj geri!, umjesto u prvotno planiranom dvorištu Rojca, održati u klubu Uljanik, gdje će nastupiti četiri tražena punk-rock benda.

Nastupit će pulski street punk bend Reanimacija, sve popularniji riječki bend Krešo i Kisele Kiše, perjanice srpskog punk rocka Six Pack te riječki Pasi. Ovo je jedinstvena prilika za fanove grupe Pasi jer im je to zadnji službeni nastup u karijeri, a ovom prilikom će proslaviti 20. rođendan. Postojećoj postavi sutra će se pridružiti brojni bivši članovi (Mitar, Cola, Marino, Sale, Splićo i Grga), pa će gotovo dvije postave proći solidan repertoar složen zadnja dva desetljeća.

Six Pack iz Smederevske Palanke postoji već 21 godinu a prepoznatljiv je po izuzetno energičnom, a opet melodičnom načinu izražavanja. Posljednji album "Epicentar" dosad je sa stranica benda skinulo oko 50.000 fanova, a u Pulu nam stižu nakon pet godina.

Krešo i Kisele Kiše su, uz legendarne Pase, najpoznatiji i najtraženiji riječki punk-rock bend. Sviraju čistokrvni punk sa zafrkantskim tekstovima iz naroda, većinu kojih je napisao frontmen benda Krešimir Burić. Bend ima i brass sekciju koja nadopunjava žestoke melodije, ali i povremene ska dionice. Trenutno pripremaju novi treći studijski album koji je snimljen u studiju HRT- a, kao nagrada za pobjedu na Hr demo klubu.

Pulska Reanimacija od osnivanja 2003. doživljava kroz godine promjene u postavi, a od proljeća 2007. ustaljuje se kao kvalitetan himničan punk-rock bend stare engleske škole, a sve prožeto tipičnim 'pulskim zvukom'. U pripremi im je novi album, a sutra će odsvirati i pojedine nove pjesme.

Za sutrašnju koncertnu večer organiziran je i prijevoz iz Rijeke; vrata kluba Uljanik otvaraju se u 19.30 sati, a prije, između i poslije nastupa bendova muziku će puštati Leo Krizman. (Z. ANGELESKI)

Satnica će se striktno poštivati

Reanimacija: 20.15

Krešo i kisele kiše: 21.00

Six Pack: 22.15

Pasi: od ponoći nadalje


Podijeli: Facebook Twiter