Prvi korak prema supermodernoj pivovari

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Novi vlasnik 47.975 cetvornih metara zemljišta u buzetskoj gospodarskoj zoni Mala Huba postaje, kako se i ocekivalo, Istarska pivovara d.o.o. Buzet.

Na toj pogranicnoj lokaciji pivovara planira izgraditi tehnološki najmoderniju pivovaru vrijednu 30 milijuna eura, kapaciteta 500.000 hektolitara piva godišnje, namijenjenu proizvodnji i distribuciji Bavaria i Favorit piva za središnju i istocnu Europu.

Gradonacelnik Valter Flego potpisao je u cetvrtak odluku o sklapanju ugovora s Istarskom pivovarom koja se na javnom natjecaju pojavila kao jedini ponuditelj te je za deset nekretnina, prodavanih kao jedinstvena cjelina, ponudila 2,6 milijuna kuna. Kupoprodajni ugovor, kao posljednji korak u formalnom dijelu prodaje nekretnina, bit ce potpisan iduceg tjedna.

- Nadam se da time stavljamo u funkciju industrijsku zonu Mala Huba u dijelu neiskorištenih nekretnina. Rijec je o jednoj trecini zone, zemljištu koje je Buzet dobio od države, istaknuo je Flego. Izjavio je takoder da se nada da su dobro pripremili javno nadmetanje i ugovor da bi obje strane, Grad Buzet i Istarska pivovara, imale strogo definirana pravila igre.

- Jasno mi je da se nece preko noci desiti tako ozbiljna investicija, ali vjerujem da cemo imati dovoljno hrabrosti i znanja da realiziramo novu pivovaru koja bi bila novi zamašnjak u razvoju buzetskog gospodarstva. Izuzetno sam sretan što se u recesijskoj godini, bez obzira na teške prilike u gospodarstvu, Istarska pivovara javila na natjecaj i prihvatila uvjete iz njega i ugovora, što jamci da ozbiljno želi okoncati ovaj projekt, rekao je Flego.

Direktor Istarske pivovare Davor Dok je rekao da ce pivovara nastojati zemljište u Maloj Hubi što prije privesti namjeni, odnosno na njemu izgraditi pivovaru u odredenim fazama.

Kao krajnji rok dovršetka objekta ugovorom je predviden ožujak 2010. godine.


Podijeli: Facebook Twiter