Prvi korak nacionalna turisticka strategija

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Kao što je i najavio, novi ministar turizma Veljko Ostojic odlucio je cim prije okoncati izradu strategije razvoja hrvatskog turizma. Naime, prema najavama, strategija je trebala biti gotova do studenog, a po svemu sudeci mogla bi biti i prije.

Stoga se vec prije Nove godine sastao s predstavnicima Instituta za turizam kojem je, temeljem javnog natjecaja, povjerena izrada glavnog plana i strategije razvoja turizma. U dogovoru s ravnateljicom Instituta Sandrom Corak i Sinišom Horakom, voditeljem projekta, ministar je, kako priopcuju iz Ministarstva turizma, dogovorio skracivanje roka izvedbe projekta te prezentaciju dosad ucinjenog.

Dogovoreno je skoro održavanje radionica u organizaciji Instituta za turizam u koje ce se moci ukljuciti šira javnost te na taj nacin sudjelovati u izradi dokumenta. Tako ce, porucuju u Ministarstvu, proces izrade strategije biti javno dostupan, odnosno transparentan i interaktivan.

Sve informacije o izradi strategije bit ce dostupne na web stranicama Ministarstva, kao i na stranicama Instituta za turizam. Svi zainteresirani za izradu ovog razvojnog dokumenta imaju mogucnost slanja svojih prijedloga i mišljenja na mail adresu [email protected] ili svoje stavove i sugestije o pitanjima važnim za hrvatski turizam mogu iskazati na forumu forum.iztzg.hr.

Ovo ce biti prva strategija od samostalnosti države. U Ministarstvu ocekuju da ce dati novu razvojnu viziju hrvatskog turizma te biti osnova za povecanje konkurentnosti i za povlacenje sredstava iz fondova Europske unije. Ovaj ce dokument, izmedu ostalog, odgovoriti na kljucna pitanja hrvatskog turizma - u kojem ce se smjeru razvijati turizam, kako ucinkovito upravljati turistickim prostorom te kako smanjiti sezonski karakter.

Strategija ce takoder naznaciti što vlasti moraju ciniti za kontinuirano poboljšanje konkurentnosti hrvatskog turizma. (B. BAN)

Ostojicu 82.000 dionica Riviera Adrije

Na dan kada je imenovan ministrom turizma u novoj vladi, Veljko Ostojic postao je bogatiji za 82.000 dionica porecke Riviera Adrije, cija je tržišna vrijednost oko 800.000 kuna. U izjavi za tportal ministar je objasnio da je rijec o bonusu koji je dobio za protekli mandat, ukljucujuci lanjsku godinu.
Turisticka tvrtka Riviera Adria prijavila je Burzi 23. prosinca otpuštanje 82.000 dionica, a Veljko Ostojic, koji je od 2008. do odlaska u Vladu ondje bio predsjednik Uprave, obavijestio je Hanfu da je postao vlasnik istog broja dionica.
"Te su mi dionice dodijeljene kao bonus za protekli mandat, ukljucujuci proteklu poslovnu godinu. Inace je uobicajeno da se bonusi dodjeljuju nakon revizorskog izvješca, ali s obzirom na to da sam otišao u javni sektor, a godišnji rezultati su dobri, napravili su iznimku, kako bi izbjegli da mi se poslije pojavljuju ti prihodi", kazao je Veljko Ostojic za tportal. (R. I.)


Podijeli: Facebook Twiter