Prvi koncert svojoj Raši nakon četiri desetljeća


Manifestacija "Raška noć" održat će se u ponedjeljak, a na jednom od najljepših istarskih trgova, Trgu Republike, u njegovoj rodnoj Raši s početkom u 21 sat nastupit će Massimo Savić, a ulaz na koncert je besplatan.

Poznat po svom iznimnom vokalu i karizmi, ovaj glazbenik u  Rašu, gdje je prove prve godine života, stiže s pratećim sastavom u vrijeme kada osvaja radijske top-ljestvice s ljetnim hitom "Neka ti plove brodovi". Publika će imati priliku čuti i aktualne hitove "Tisuću ljudi", "Jedan dan ljubavi", "Ostani tu", "Kladim se na nas" i "Ne dam grijehu na tebe", a neće izostati niti Massimovi brojni hitovi kao što su "Suze nam stale na put", "Iz jednog pogleda", "Zar više nema nas", "Dodirni me slučajno", "Sjaj u tami" i drugih.

Po čemu pamti Rašu i što sprema za koncert ispričao nam je u kratkom razgovoru.

- Što spremate za koncert u Raši?

- Koncert u Raši će biti vrlo poseban jer, ako me sjećanje dobro služi, posljednji put sam pred ljudima u Raši svirao 1979. godine. Nakon toga odlazim u Zagreb i počinjem rad na albumu grupe Dorian Gray i nastavljam se školovati. Pošto je to prvi put da se u doba svoje karijere pojavljujem u Raši jasno je da će koncert biti jako zanimljiv meni i mom bendu, a nadam se i publici. U Rašu ne dolazim često koliko bih volio, ali morate razumjeti da mnogo mojih najboljih prijatelja niti nema više u Raši. Mnogi su otputovali, neki u druge zemlje, a neki u drugi svijet… to je definitivno jedan od razloga zbog kojeg nisam češće u Raši.

- Kakva vam se sjećanja prvo vrate kada vam netko spomene Rašu?

- Za Rašu mnogi kažu da ih to mjesto asocira na depresiju. Međutim, moje djetinjstvo je bilo vrlo veselo i obojano mnogim, mnogim igrama. Mi smo bili djeca koja su bila orijentirana na gradnju šumskih kućica, voljeli smo biti sami, odvojeni od roditelja, za razliku od današnjih generacija koje više o prirodi uče od kompjutera nego iz prve ruke.

- Što osjećate kako se bliži ovaj nastup? Je li bilo možda treme ili nervoze koje su se u međuvremenu pretvorile u opuštenost (ili baš obrnuto)?

- Trema u klasičnom smislu kod mene ne postoji. Postoji osjećaj velike odgovornosti pred svaki nastup, za mene i moj bend svaki je nastup ozbiljan. Ono o čemu ja razmišljam odnosi se više na produkciju i koliko ćemo moći zadovoljiti očekivanja.

- Za vaš koncert u pulskoj Areni prije četiri godine vezana je jedna lijepa priča kada ste pedesetorici prijatelja iz Raše omogućili besplatni ulaz. Kako ste došli na tu ideju?

- Ma gledajte, ako se karte za koncert koji je velik, masivan prodaju jako dobro zašto si ne bih dopustio počastiti meni drage ljude ulaznicom za taj koncert. Ti moji prijatelji su ipak trebali sjesti u auto i voziti 40-ak km da dođu na koncert. Sigurno su htjeli i popiti nešto tako da sam uvjeren da sam ih više ubacio u trošak nego što sam im pomogao. Financijska situacija u zemlji nije bajna.

- U međuvremenu radite na novom albumu na kojem je jednu pjesmu napisao i jedan Puljanin, Marijan Jelenić. Kako ide snimanje i što možemo očekivati od tog albuma?

- Oduvijek je Pula i kompletna Istra imala i davala mnogo talenata ovim krajevima… Pulska, rovinjska, a već odavno opatijsko-riječka scena glazbenika ustvari dominira glazbeničkim svijetom Hrvatske. Intenzivno radim na novom albumu koji izlazi na jesen, ponovno imam cijeli niz fantastičnih suradnika. U lipnju je tako objavljen singl "Neka ti plove brodovi", autora Predraga Martinjaka s kojim već dugo surađujem, a zaslužan je za pjesme  poput "Iz jednog pogleda", "Suze nam stale na put",…

- Koja bi - što se tiče vaše karijere, ali i privatnog života - bila iduća velika stvar koju biste htjeli napraviti?

- Volio bih interstelarno putovati. To je ono što bih ja volio, ali svijet mi to ne dopušta. Šalim se… Imam mnogo ideja koje bih volio pretvoriti u stvarnost, ali dok ne postanu stvarnost o tome ne mogu razglabati. Želja za stvaranjem još uvijek postoji, to je ono što je važno.

Trg Republike zatvoren u ponedjeljak od 12 do utorka u 6.30

Prije i nakon Massimovog koncerta publiku će zabavljati pulski akustični trio Whiskey Train. Zbog održavanja manifestacije Trg Republike bit će zatvoren u ponedjeljak od 12 sati do idućeg dana u 6.30 sati. Organizator manifestacije je Općina Raša. (Mladen RADIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter