Prvi Jadreški Fest za sve generacije

Gastro-show - sjeckalo se i kuhalo još od poslijepodneva
Gastro-show - sjeckalo se i kuhalo još od poslijepodneva

Prva manifestacija Jadreški Fest održana u petak okupila je brojne mještane i njihove goste koji su se tijekom poslijepodneva i večeri zabavili sportskim, gastronomskim i glazbenim aktivnostima.  

Malonogometni turnir osvojili su domaćini, ekipa "Lako ćemo" iz Jadreški koji su bili najbolji u konkurenciji šest timova. Kao nagradu dobili su prijelazni trofej, veliku, ručno izrađenu bukaletu, koja će biti izložena u Turističkoj zajednici Ližnjana. Sportski dio manifestacije bile su i igre povuci-potegni te skakanje u vrećama.

U poslijepodnevnim satima, dok su se posjetitelji još okupljali, započeo je gastro-show u kojem se deset kulinarskih ekipa natjecalo u pripremanju čripnje i maneštre. Čripnju je pripremalo sedam ekipa, a najboljom je proglašena ona koju je pripremio DVD Ližnjan, najbolju maneštru pripremio je DVD Marčana, a izvan konkurencije ostala je maneštra DVD-a Ližnjan.

Porcije koje su pripremile gastro-ekipe prodavale su se po simboličnoj cijeni od 20 kuna te je prikupljeno ukupno 1.100 kuna. Prihod će, kao i dosad prikupljeni novac na drugim manifestacijama Općine Ližnjan, biti namijenjen za humanitarne svrhe, za mještanku Ližnjana Katju Vojak-Vitulić, oboljelu od multiple skleroze. 

Po simboličnim cijenama prodavali su se i ukrasni te uporabni predmeti i skulpture od gline koje je izradila Petra Frančula pa su na taj način mještani dali manifestaciji dodatnu humanitarnu notu.  Tijekom poslijepodneva za zabavu je bio zadužen D. J. Nikola Z Kukurini, a veselo i rasplesano bilo je i navečer kad je na scenu stupio The Night Express Band pa je zabava potrajala do dugo u noć.

- Manifestaciju je posjetilo oko 400 ljudi, što je izvrstan odaziv za Jadreške jer u tom mjestu godinama nije bilo ovakvih fešti. Imali smo manifestacije u svim većim mjestima općine Ližnjan, a ovo je bio odličan završetak sezone, rekla je Natali Palko Zirdum u ime organizatora, ližnjanskog TZ-a.

U organizaciji su sudjelovali i Udruga Magran te mještani Jadreški, a pokrovitelj je Općina Ližnjan. (Napisala i snimila P. LUKEŽ)


Podijeli: Facebook Twiter