Prvi istarski klub snowboardera

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Porecu vec nekoliko mjeseci djeluje prvi snowboard klub u Istri Goofy. Klub i njegove aktivnosti predstavio nam je dugogodišnji ucitelj snowboarda i clan hrvatskog "Snowboard demo teama" Slaven Vlahovic, koji je osnivac i predsjednik ovog kluba.

- Ideja nam je bila oformiti klub buduci da u Istri takvog još nije bilo. Cilj nam je okupiti ljude koje zanima snowboardanje, od onih bez ikakvog predznanja pa do onih koji su vec stekli boarderske vještine, prica nam Vlahovic.

Osnivacka skupština kluba održana je sredinom lipnja, a potom je klub dobio sva potrebna rješenja te je i službeno registriran. Posljednje mjesece obilježile su pripreme za prvu službenu sezonu.



- Napravili smo plan te sve podijelili na rekreacijski i natjecateljski dio. Od 15. sijecnja pocinju kampovi u kojima ce svi koji to žele pod paskom naših ucitelja moci sustavno trenirati i uciti nove vještine, nastavlja Vlahovic, koji je vec ranije suradivao s talijanskim i austrijskim uciteljima i klubovima. Ucenje, ali i manji troškovi, bit ce prednosti za clanove kluba.

- Želimo okupiti boardere iz cijele Istre, ne samo iz Poreca. Poznato mi je da dosad naši boarderi, kojih ima mnogo, nisu imali priliku putovati organizirano, sve je to bilo dosta raštrkano. Primjerice, skupi ih se nekoliko pa putuju zasebno ili s društvom skijaša, a to je uvijek skuplje. Mi želimo okupiti grupe boardera, organiziramo i odlaske na vikend-boardanje, a vjerujem da ce clanovima tako biti zabavnije. Uz dobru organizaciju koju jamcimo svi koji žele mogu usavršiti svoje vještine ili nauciti prve boarderske korake. Još jednom bih naglasio da smo otvoreni i prema pocetnicima i prema iskusnima, zakljucuje Vlahovic. (T. TOROMANOVIC)


Podijeli: Facebook Twiter