Prvi intervju A. Knox nakon oslobađajuće presude

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Amerikanka Amanda Knox, koja je u medijski izuzetno praćenom slučaju 2011. oslobođena optužbe za ubojstvo svoje britanske sustanarke u Italiji, dat će svoj prvi televizijski intervju istovremeno s izlaskom svoje knjige koja izaziva veliko zanimanje u Europi i Sjedinjenim Državama, objavio je ponedjeljak kanal ABC.

Ekskluzivni intervju mlade žene (26) bit će emitiran u utorak 30. travnja navečer u emisiji World News with Diane Sawyer, prema priopćenju ABC-a.

Istog dana će izdavačka kuća HarperCollins objaviti njezinu priču "Waiting to be heard". 

Talijanski žalbeni sud u listopadu 2011. ukinuo je presudu američkoj studentici Amandi Knox i njezinom bivšem dečku Raffeleu Sollecitu za ubojstvo britanske studentice i cimerice Meredith Kercher u Perugi 2007. i oslobodio ih nakon što su četiri godine proveli u zatvoru za djelo koje su uvijek poricali. 

Knox i suoptuženik Sollecito, osuđeni su u prvom stupnju seksualni napad i ubojstvo Kercher, koja je izbodena na smrt u svojoj spavaćoj sobi.

Knox je bila osuđena na 26 godina zatvora, a Sollecito do 25 godina. Oboje je tijekom cijelog procesa tvrdilo da su nevini. Žalbeni sud ukinuo je presudu nakon što su neovisni forenzički istražitelji oštro kritizirali policijske DNK dokaze, rekavši da su nepouzdani.

Slučaj Knox dobio je ogroman publicitet u SAD-u pa su najveće američke TV mreže izravno prenosile izricanje presude. (Hina/AFP)


Podijeli: Facebook Twiter