Prvi H&M muški editorijal u Hrvatskoj

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

U Zagrebu je odrađen prvi H&M muški editorijal u Hrvatskoj, pod umjetničkim vodstvom Nikole Grbina i Dominike Mandić iz M Cornera.

Posebnost je i u tome što sada ovaj švedski highstreet brand H&M ove jeseni donosi posebnu suradnju i kolekciju s potpisom Isabel Marant, koja će se u trgovinama naći od 14. studenog.

Za mušku kolekciju H&M Marant je pripremila crno-bijele kombinacije, printeve i pletivo pune prepoznatljivih detalja. Ovi komadi odjeće se lako kombiniraju i besprijekorno funkcioniraju u svakodnevnom stylingu modernog i modno osvještenog muškarca.

Ideja editoriala je bila svojevrstan odmak od uobičajenog look book-a koji H&M priprema za svoje kolekcije. Modeli su predstavljeni u  urbanom i pomalo industrijskom svjetlu, a za prve muškarce koji su Isabel Marant kolekciju prošetali Zagrebom odabrani su Tomislav Fuzul i mladi talentirani glazbenik Tom Palinić.

- Isabel Marant pour H&M editorijal je za nas bio veliki zalogaj. Zalogaj za kojeg vjerujem da smo ga i više nego opravdali. Uz renomirane portale popur FASHION.HR-a i Buro247.hr zbilja je bila čast da mi, kao M Corner dobijemo mogućnost da odradimo jedini muški editorijal. Kao što vidite za razliku od kolega s Buroa ili FHR-a priču smo potpuno zaokrenuli i odjeći dali joj jedan sasvim novi vizualni identitet. Kao i uvijek do sada i ovog puta potrudio sam se okupiti tim kojem vjerujem i za kojeg znam da će to odraditi baš kako treba. Dominika Mandić, jedna od najboljih hrvatskih stilistica koja osim stajlinga potpisuje i umjetničko vodstvo projekta, Jakov Baričić izvrstan mladi fotograf koji ima ogromno iskustvo i izvan Hrvatske, mladi model Tomislav Fuzul iz agencije Amera Kadića "AK Model management" koji je zasjao na posljednjem Fashion.hr-u i reviji Borisa Banovića, Anitu Radulj iz HMH Studia za njegu kose koja je zadužena za frizure i mladog i perspektivnog glazbenika Toma Palinića iz benda Baden-Baden. Ne bi zaboravio i naše dive sa snimanja, dalmatinerku Tonku i labradoricu Ruby koje su sve to istrpile i više nego dobro. Za kraj, zbilja sam ponosan što je naš tim napravio prvi Hrvatski H&M muški editorijal!", kaže umjetnički voditelj ovog snimanja Nikola Grbin.

"Bilo je zadovoljstvo raditi s ovakvim timom ljudi i na ovom projektu. Želio sam fotografije prikazati u malo drukčijem stilu, više industrijskom zbog odjeće, a nadam se da će se to ljudima i dopasti!", izjavio je nakon snimanja fotograf Jakov Baričić. (GI, foto: Jakov BARIČIĆ)


Podijeli: Facebook Twiter