Prvi glas Atlante u Porecu

Isteklo je pravo korištenja fotografije
Isteklo je pravo korištenja fotografije

Prvi glas Atlante Gwen Hughes i njen International Gang svoju su hrvatsku ljetnu turneju završili izvrsnim nastupom na poreckom Trgu slobode, u suorganizaciji Puckog otvorenog ucilišta i gradske Turisticke zajednice. Dinamicnim nastupom na pozornici, izvrsnim vokalnim sposobnostima i uz pomoc vrsnih muzicara, posebno gitariste i trubaca, Hughes je unijela ritam i živost u vrlo sparnu i tešku ljetnu vecer.

Bosa južnjakinja iz Atlante u americkoj državi Georgiji pjevala je šarolik repertoar sacinjen od poznatih pjesama Raya Charlesa, Stevieja Wondera, pa cak i «Ticket to Ride» Beatlesa, zacinjen vlastitom muzikom koju zove «rusticnim jazzom», a koji je zapravo fuzija razlicitih glazbenih stilova, s izrazitim utjecajem rocka. Publika bi se vjerojatno duže i u vecem broju zadržala da je na prostranom Trgu bilo barem pedesetak stolica – terase okolnih kafica, stubište pred crkvom i obodne klupice oko magnolija bile su pune slušatelja, a tek malobrojni su izdržali stajati gotovo dva sata pred pozornicom. Vjerojatno zato jer su i zaplesali, slijedeci primjer pjevacice.

Jedan je americki novinar za Gwen Hughes napisao da je se može opisati i kao rezultat kombinacije genetskog materijala Tine Turner i Cassandre Wilson (višekratno Grammyem nagradivane jazz pjevacice). Porecka publika morala bi se složiti da je rijec o ženi koja zna pjevati, koja je nadarena prekrasnim glasom i pjeva s lakocom, a njezin nastup uživo upravo je poziv na ples.


Podijeli: Facebook Twiter